Marcel Desailly: Galatasaray en çok tanınan kulüp..

Hafta sonu oynanılacak olan Galatasaray - Beşiktaş derbisinde yayıncı kuruluş adına görev yapmak için Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü efsane savunma oyuncularından Marcel Desailly, derbi öncesinde Fanatik gazetesine özel bir röportaj verdi. Dünyada en çok duyduğu Türk takımının Galatasaray olduğunu belirten Fransız efsane, derbiyi de Galatasaray'ın kazanacağını belirtti. Marcel Desailly'nin açıklamaları şu şekilde..

Hafta sonu oynanacak Galatasaray-Beşiktaş maçı için tahminin var mı?
Futbolu çok seviyoruz ve Türkiye’de de çok büyük bir tutku var. Geniş bir izleyici kitlesi olduğunu söyleyebilirim. Kim kazanırsa kazansın derbide öncelikle futbolun kazanması tarafındayım. Süper Lig’in de sonuna geliyoruz. Ligde son 4 haftaya girildi ve bu maçın kazanılması şampiyonluk adına çok önemli olacak. Süper Lig konusunda çok tecrübeli olmasam da bu maçta Galatasaray’ın galibiyete yakın olacağı kanaatindeyim. Teknik direktörleri Fatih Terim’i de seviyorum ve yakından takip ediyorum.

Türkiye Ligi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Tabii ki burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye Süper Lig’i, herkesin gözünün üzerinde olduğu bir lig. İlerde de Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların Şampiyonlar Ligi’ni kazanmasını da bekliyoruz. Herkesin beklentileri bu yönde. Çünkü liginiz çok güçlü takımlardan oluşan rekabetçi bir lig. Bu rekabetten de, Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon bir takım çıkması muhtemel. Zaten daha önce gruptan çıkma başarısı gösteren Türk takımları oldu. Benzer başarıların da yeniden yaşanabileceğini düşünüyorum.

Türkiye’nin futbol anlamında daha da gelişmesi için yapması gereken hamlelerin başında ne geliyor?
Türk futbolunun ülke dışında tanınırlığını artırmak için daha fazla sayıda ismin Avrupa’da forma giymesi gerekiyor. Şu an Milan olsun Roma olsun, büyük takımlarda oynayan futbolcular var ama bu sayı az. Bu sayıların çok daha fazla olması lazım. Uzun vadede Milli Takım için de kazanç olacaktır.

Futboldan hiç kopmadın ve bir çok ülkeye seyahat ediyorsun. Yurtdışında adını en çok duyduğun Türk takım hangisi?
Galatasaray. Türk futbolunu ülke dışına en çok tanıtan takım durumunda. Şampiyonlar Ligi’nde bir çok kez mücadele etmiş olması, başarılı olması, Wesley Sneijder ve Didier Drogba gibi yıldız isimlerin de forma giymiş olması, Türkiye Ligi’nin dışarıya açılması anlamında çok önemli hamleler olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0