Muhteşem üçlü iş başında: 24/38

Yaz döneminin son günlerinde takımın yıldız ismi Bafetimbi Gomis'in ayrılmasının ardından forvet transferini gerçekleştiremeyen Galatasaray'da ligin ilk yarısında Garry Rodrigues - Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok forma giyerken, devre arasında hücum hattında yaşanan değişiklik şampiyonluk yolunda büyük pay sahibi oldu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; ligde şampiyonluğa yürüyen Galatasaray'da devre arasında hücum hattında yaşanan değişiklikler takımın uçuşa geçmesinde büyük pay sahibi oldu. Sezon başında öndeki üçlüsünü Garry Rodrigues, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok'tan kuran teknik direktör Fatih Terim, son haftaların parlayan yıldızı Henry Onyekuru'yu da zaman zaman sağ kanatta olmak üzere Garry Rodrigues'in rotasyonunda kullanıyordu. Galatasaray ligin ilk 15 haftalık bölümünde 25 kez ağları sarsarken, bu gollerin sadece 13'ünde bu üçlünün imzası vardı.

Devre arasında Eren Derdiyok'u kadro dışı bırakan Fatih Terim, beklediği performansı alamadığı Sinan Gümüş'ü yedek kulübesine çekerken ara transfer döneminde Garry Rodrigues'in de satılmasına onay verdi. Ara transfer döneminin son gününde Mbaye Diagne'yi de transfer eden Galatasaray'da ikinci yarıdan itibaren Sofiane Feghouli düzenli olarak forma giymeye başladı. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda teknik direktör Fatih Terim kadrosundaki hücum hattını Henry Onyekuru - Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne'den oluştururken, bu üçlü şampiyonluk yolunda önemli katkılar sağladı. Ligin ikinci yarısında 38 kez ağları havalandıran Galatasaray'da bu gollerin 24'ünü Feghouli - Onyekuru - Diagne üçlüsünün kaydetmesi dikkat çekti. Galatasaray'ı şampiyonluğa yaklaştıran muhteşem üçlü yaz transfer dönemi için de kulüplerin radarına girdi.

MBAYE DIAGNE REKORU KIRDI
Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa forması altında 20 gol atan Mbaye Diagne ara transfer döneminde katıldığı Galatasaray'da geride kalan sürede 10 gol - 1 asistlik performans sergiledi. Geçen sezon Bafetimbi Gomis'in attığı 29 gol sonunda sahibi olduğu "en golcü yabancı oyuncu" rekorunu geçen Senegalli forvet oyuncusu yeni rekorun sahibi olurken, bir penaltı kaçırdığı Rize deplasmanında  son dakikalarda attığı 2 golle şampiyonluk yolunda Galatasaray'ı adeta ipten aldı.

10 NUMARA SOFIANE FEGHOULI
Galatasaray adına ligde son 15 haftada 7 gol - 6 asistle dikkat çeken performansa imza atan Cezayirli hücum oyuncusu Sofiane Feghouli, ortaya koyduğu futbolla göz dolduruyor. Sezonun ilk yarısında teknik direktör Fatih Terim'in kadroda pek fazla şans vermediği ancak sonradan takımdaki yerini geri kazanan yıldız oyuncu şampiyonluk yolunda önemli bir yere sahip oldu. Ligde daha önce Bursa deplasmanında geri dönüşün mimarı olan Sofiane Feghouli, hafta sonu Rizespor karşısında da perdeyi açan ve Diagne'nin galibiyeti getiren golünde asisti yapan isimdi. Arap yarımadasındaki takımların ilgisini çeken yıldız oyuncu, yeni sezonda da Galatasaray'dan ayrılmaya sıcak bakmıyor.

ONYEKURU DERBİLERİ BOŞ GEÇMEDİ
Galatasaray'ın sezon başında Everton'dan kadrosuna kiralık olarak kattığı Henry Onyekuru, ligin ilk yarısında Garry Rodrigues'in arkasında kalırken devre arasının ardından Nijeryalı oyuncu gerçek yeri olan sol kanada geçince adeta evrim geçirdi. Ligin ikinci yarısında oynanılan karşılaşmalarda 7 gol - 3 asistlik performansa imza atan Onyekuru, ayrıca iki kez de penaltıya sebebiyet verdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde de ağları havalandıran Onyekuru'nun sezon sonunda Galatasaray'da kalması bir hayli zor görünüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0