STSL | Şampiyonluk ateşi..

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren lider Galatasaray, ligin 32.haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta evinde ezeli rakibi Beşiktaş'ı mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet alan Fatih Terim'in öğrencileri, bu maçı da kazanarak gelecek hafta Medipol Başakşehir karşısında şampiyonluk maçına çıkmak istiyor. Kostas Mitroglou ve Younes Belhanda dışında eksiği bulunmayan takımımızın 11 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00'da oynayacağı mücadeleyi Serkan Çınar yönetirken, karşılaşma öncesi iki takım hakkında bilgiler, istatistikler, analizler şu şekilde..

SÜPER LİG | #HEDEF22
Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray üstüste ikinci, kulüp tarihinde ise 22. lig şampiyonluğu için geri sayıma geçti. Ligde yaklaşık 20 haftalık hasretin ardından geçtiğimiz hafta liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, kalan 3 haftada 2 galibiyet - 1 beraberlikle sahadan ayrılması halinde şampiyonluk sevinci yaşayacak. Süper Lig'de geride kalan 31 hafta sonunda 18 galibiyet - 9 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrılarak 63 puan toplayan Galatasaray, bu maçlarda attığı 64 gole karşın kalesinde 29 gol gördü.  

SÜPER LİG: EN UZUN YENİLMEZLİK SERİSİ
Şampiyonluk için büyük bir avantaja sahip olan lider Galatasaray, aktif olarak ligdeki en uzun yenilmezlik serisinin sahibi konumunda yer alıyor. Geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Beşiktaş'ı mağlup ederek yoluna dolu dizgin devam eden Terim'in öğrencileri, ligde oynadığı son 17 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Süper Lig'de ikinci yarının en az gol yiyen takımı ünvanına sahip olan Galatasaray, yine aynı dönemde ezeli rakibi Beşiktaş'ın ardından en çok gol atan 2.takım olarak da dikkat çekti.

DEPLASMANDA EN İYİ ÜÇÜNCÜ PERFORMANS
Süper Lig'de lider Galatasaray bir süredir deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlandığı iddia etse de rakamlar aksini iddia ediyor. İç sahada müthiş bir serinin sahibi olan Terim'in öğrencileri, bu sezon ligde oynadığı 15 deplasman maçında 6 galibiyet - 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrılırken, rakip filelere bıraktığı 19 gole karşın kalesinde de 18 gol gördü. Sezon içerisinde deplasmanda kazanmakta zorlanan Galatasaray, topladığı 23 puanla ligin en iyi üçüncü deplasman performansına sahip durumda bulunuyor. Deplasmanda bugüne kadar 16 maça çıkan Medipol Başakşehir topladığı 32 puanla lider durumda bulunurken, 16 maç sonunda 26 puan toplayan Beşiktaş ikinci sırada yer alıyor. Terim'in öğrencileri ligde oynadığı son 8 deplasmanda mağlubiyet yüzü görmezken, ligdeki son 2 deplasmanında (Fenerbahçe ve Konyaspor) beraberlikle ayrıldı. 

Galatasaray'ın bu sezon deplasmandaki son galibiyeti ise ligin 26.haftasında 17 Mart 2019 tarihinde oynanılan Bursaspor karşılaşması oldu. Mücadelenin ilk yarısını 2-0 geride kapatan Terim'in öğrencileri, mücadelenin ikinci yarısında önemli bir geri dönüş gerçekleştirmiş ve Sofiane Feghouli'nin yıldızlaştığı maçta 3-2'lik skorla galibiyete uzanmıştı.

ŞAMPİYONLUK MODUNU AÇTI: FERNANDO MUSLERA
Galatasaray formasıyla bu sezon 8.sezonunu geçiren Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera son haftalarda gösterdiği başarılı performansla takımımızın başarısında büyük rol oynuyor. Beşiktaş derbisinde çok zor iki pozisyonda gole izin vermeyen tecrübeli kalecimiz bu sezon tüm maçlarda 90 dakika forma giyen tek oyuncumuz olarak istatistik tablosunda ilk sırada yer alıyor. Muslera geride kalan 31 maçın tamamında görev alırken, bu karşılaşmaların 12'sinde kalesini gole kapatmasını bildi. Şampiyonluk yolunda tabir-i caizse "şampiyonluk modunu" açan Uruguaylı eldiven sezonun ikinci yarısında forma giydiği 14 maçta kalesinde 8 gol görürken, son 5 maçta sadece 2 gol yemesi kader haftalarında ne denli etkili olduğunu bir kez daha gösterdi.

LİGİN İKİNCİ YARISINA AFRİKALILAR DAMGA VURDU
Süper Lig'de bu sezon oynadığı 31 karşılaşmada attığı 64 golle maç başına 2.06 gol ortalamasını yakalayan Galatasaray ligin en golcü ikinci takımı olarak istatistiklerde yer alırken, ligde bu sezon sadece 5 maçta gol atamadı. Ligin ikinci yarısında bu sezon 33 gol atan Galatasaray'da atılan gollerin 31'ini yabancı oyuncular kaydederken, bu gollerin 27'sinde ise Afrikalı oyuncuların imzası bulunuyor. Süper Lig'de ikinci yarıda oynadığımız Ankaragücü ve Göztepe karşılaşmalarında ağları havalandıran Sinan Gümüş gol sevinci yaşayan tek yerli oyuncu olurken, takımımızda gol sevinci yaşayan isimler şu şekilde oldu;
  • Mbaye Diagne: 8
  • Henry Onyekuru: 7
  • Sofiane Feghouli: 5
  • Younes Belhanda: 4
  • Badou Ndiaye: 3
  • Sinan Gümüş: 3
  • Kostas Mitroglou: 1
  • Yuto Nagatomo: 1
  • Fernando: 1
MITROGLOU VE BELHANDA YOK; 3 İSİM SINIRDA
Çaykur Rizespor karşısında Galatasaray'da maç kadrosunda yer alamayacak isimler belli olurken, sarı kart sınırındaki 3 isim gelecek hafta Medipol Başakşehir karşılaşması için dikkatli olmak zorunda.. Beşiktaş derbisi öncesinde son antrenmanda sakatlanan Yunan forvet Kostas Mitroglou hafta boyunca tedavi olmasına karşın sahada olamazken, derbide sarı kart görerek cezalı duruma düşen Younes Belhanda bu maçta arkadaşlarını yalnız bırakacak. Galatasaray'da sarı kart sınırında olan isimler ise, Martin Linnes - Emre Taşdemir ve Emre Akbaba.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0