STSL | Zafere 1 kala..

Lider Galatasaray, 32. haftada konuk olduğu Çaykur Rizespor'u 3-2'lik skorla geçti. Alınan bu skorla Galatasaray, gelecek hafta Başakşehir'i mağlup etmesi durumunda sezonu şampiyon tamamlayacak. Galatasaray'ın bu zorlu maçta gollerini Feghouli ve Diagne (2) kaydederken, Çaykur Rizespor'un gollerini ise Umar ve Muriqi attı. İşte sayılar ve analizlerle maçın hikayesi..

1: Maçta herkesi ağlatan Emre Akbaba'nın sakatlandığı pozisyonda Samudio'ya kırmızı kart çıktı. Bu kırmızı kart maçın tek kırmızı kartı oldu.

2: Hakem Serkan Çınar maçta tam 2 kere penaltı noktasını gösterdi. Diagne bu penaltıların birini kaçırırken diğerini gole çevirdi.

2: Maçta en çok adam geçen isim 2 denemesinde de başarılı olan Muriqi oldu.

3: Galatasaray, Çaykur Rizespor'a karşı 3 kez pas arası yaptı. Luyindama, Mariano ve Onyekuru bu istatistiğe katkı sağladı.

3: Zorlu mücadelede top kapma alanında Galatasaray'ın orta sahası dikkat çekti. Fernando ve Ndiaye 3'er top kapmayla maçın en çok top kapan isimleri oldular.

4: Rize'de toplam 4 adet korner atıldı. Bu kornerlerin 3 tanesini Çaykur Rizespor kullanırken 1 tanesini ise Galatasaray kullandı.

4: Zorlu mücadelede hakem 4 kez ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu bayrakların 3 tanesi ev sahibine kalkarken, 1 tanesi Galatasaray'a kalktı.

5: Maçın en çok şut çeken ismi Galatasaray'dan Mbaye Diagne oldu. Diagne rakip kaleye tam 5 şut çekti bu şutların 3'ü kaleyi buldu.

6: Hakem Serkan Çınar çaldığı faulleri tam 6 kez sarı kartla cezalandırdı. Bu kartların 5 tanesi Çaykur Rizespor'a 1 tanesi ise Galatasaray'a çıktı.

12: Galatasaray rakip kaleye tam 12 şut gönderdi bu şutların 6 tanesi ceza sahası dışından olurken 5 tanesi kaleyi buldu.

14: Galatasaray maçta toplam 14 kere defanstan top uzaklaştırdı. Luyindama toplam 5 kere top uzaklaştırarak bu alanda takımın en iyisi oldu.

14: Her iki takımın da ortaları fazla yerini bulmadı.Galatasaray 14 orta açarken %14 isabet sağladı.

14: Maçın en çok hatalı pas atan ismi 14 hatalı pasla kaleci Fernando Muslera oldu.

27: Hakem Serkan Çınar maçta toplam 27 kez faul düdüğünü çaldı. Bu faullerin 17'si Çaykur Rizespor tarafından yapılırken 10 tanesi Galatasaray tarafından yapıldı. Maçın en çok faul yapılan ismi Badou Ndiaye oldu.

30: Mbaye Diagne attığı 2 golle toplamda 30 gole ulaştı. Diagne, Gomis'in rekorunu kırarak ligin en çok gol atan yabancı oyuncusu oldu.

40: Maçın en çok isabetli pas atan ismi Çaykur Rizespor'dan 40 isabetli pas atan Azubuike oldu. Galatasaray'da ise 39 isabetli pasla Mariano ve Feghouli takımın bu alandaki liderleri oldular.

%50: Taraflar zorlu mücadelede eşit oranda topa hükmetti. Her iki tarafta %50 topla oynamayla karşılaşmayı tamamladı.

%53: Sarı-kırmızılılar girdiği hava topu mücadelelerinin %53'ünü kazandı. Çaykur Rizespor ise %47 de kaldı.

%59: Galatasaray girdiği ikili mücadelelerin %59'undan başarıyla çıktı. Badou N'diaye takımın en çok ikili mücadele kazanan ismi olurken bu istatistiğe en büyük katkıyı sağladı.

73: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan Mariano oldu. Mariano tam 73 kere topla buluştu.

%77: Lider Galatasaray bu maçta %77'lik başarılı pas isabeti sağladı. Her iki takımın da bu istatistiği yüksek yüzdeyle bitirdiği maçta Çaykur Rizespor %81 pas isabetiyle oynadı.

%91: Çaykur Rizespor'da Azubuike %91 pas isabetiyle oynadı. Azubuike maçın en çok isabetli pas atan ismi olurken, Galatasaray'da Ndiaye %89'la takımının bu alandaki lideri oldu.

244: Galatasaray, Çaykur Rizespor'a karşı tam 244 isabetli pas attı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0