Van der Sar, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi hakkını koruyor

Juventus’un başkanı ve aynı zamanda Avrupa Kulüpler Birliği’nin de başkanı. Agnelli son günlerde Şampiyonlar Ligi’ne katılım için yeni bir format düşünüyor. Bu formata göre Juventus, Real Madrid, Bayern Münih gibi Avrupa’nın elit takımları Şampiyonlar Ligi’nde sürekli olarak yer alacak ve Şampiyonlar Ligi’ne katılım lokal liglerde olduğu gibi ligden düşme veya lige yükselme şeklinde gerçekleşecek.

Agnelli’nin kafasındaki düşünce katılımın daha adil olması değil aksine elit takımların yer aldığı bu ligdeki çekişmeyi üst seviyede tutma. 2024’te yürürlüğe girmesi üzerine çalışılan yeni piramit sistemindeki Avrupa kulüp şampiyonları ülkemizdeki kulüplerin en üst seviyedeki ligde yer alabilmesini ön görmüyor.

Şampiyonlar Ligi’ndeki yarı finalinde Tottenham’ı 1-0 yenen Ajax’ın CEO’su Edwin van der Sar ise bu fikre tamamen karşı olduğunu Fenerbahçe ve Galatasaray örnekleriyle gösteriyor. Tottenham karşılaşması sonrasında konuşan Edwin van der Sar “Agnelli’yle konuştum. Yapmamız gereken şey büyük takımların bir arada olduğu değil bu takımlarla Celtic, Salzburg, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımların da mücadele edebildiği bir format oluşturmak” diyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0