Henry Onyekuru kalmak istiyor.

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon şampiyonluğun mimarlarından olan ve kiralık sözleşmesi biten Onyekuru, takımda kalmak istediğini bildirdi. Galatasaray'da Onyekuru için girişimlerini arttırırken son karar için kulübü Everton bekleniyor.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray işini sağlama alıyor. Çifte kupalı Galatasaray, aynı başarılı tekrarlama ve Şampiyonlar Ligi'nde akılda kalıcı işler yapmak için yaptığı takviyelerini, gözbebeği Henry Onyekuru ile süslüyor. Galatasaray ve oyuncunun tapusuna sahip Everton, Nijeryalı yıldızın 1 sezon daha kiralanması için anlaşmaya vardı. Oyuncunun menajeri William Da Villa'nın da görüşmelerde futbolcunun Galatasaray'da oynamak istediğini belirtti.

Everton'ın bonservisini 20 milyon Euro olarak belirlediği Nijeryalı oyuncu, milli forma ile Afrika Kupası'nda yedek kulübesinden çıkamayınca İngilizler beklediği teklifi alamadı. 22 yaşındaki oyuncunun piyasa yapamamasını fırsat bilen sarı-kırmızılıların ise hemen Everton ile temasa geçerek teklifini ilettiği ve tarafların prensipte anlaştığı ortaya çıktı. Geçen yaz İngilizler'e 800 bin Euro ödeyen Galatasaray'ın bu kez kiralama bedeline yüzde 50 zam yaparak 1.2 milyon Euro ödemesi bekleniyor

1.5 MİLYON EURO KAZANDI
Geçen sezon 44 maçta 16 gol, 4 asist ile 2 kupada da büyük katkı veren sol kanat, geçen sezon Galatasaray'dan bonuslar dahil 1.5 milyon euro kazanmıştı. Sarı kırmızılıların, satın alma opsiyonuyla ilgili bir girişim yapması bekleniyor.

İLK TERCİHİM GALATASARAY
Normal şartlarda Nijeryalı yıldızın uygun bedelle kiralanması ya da bonservisiyle kadroya katılması, Türk kulüpleri için düşük bir ihtimal. Ama Onyekuru'nun, Galatasaray ve Terim sevgisi, Sarı-Kırmızılı kulübün avantajı oldu.

Onyekuru'nun daha önce verdiği bir röportajda şu ifadeler, durumu daha iyi özetliyor: "Fatih Terim benim için bir şans. Onu çok seviyorum. Benim ilk tercihim her zaman Galatasaray'dır. Everton izin verirse Galatasaray'da kalırım."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0