Ömer Yalçınkaya: Temmuz ortasına kadar isimler netleşir..

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu averajla 4.sırada bitiren ve play-off yarı finalinde Anadolu Efes'e elenmekten kurtulamayan Galatasaray Doğa Sigorta'da yeni sezon öncesinde hareketlilik sürerken, Galatasaray basketbol şubesi genel menajeri Ömer Yalçınkaya açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Yalçınkaya, takım kaptanı Göksenin Köksal ile sözleşme yenileyeceklerini açıkladı.

AARON HARRISON'A CİDDİ TEKLİFLER VAR
Bizim geçen sezon çaylak olarak aldığımız oyunculardan bir tanesi, Nigel Hayes gelecek sezon için EuroLeague takımı Zalgris Kaunas ile anlaşma sağladı. Nigel sezon öncesinde NBA Yaz kampına katılacak ve NBA’de oynamayı deneyecek. Eğer istediği teklifleri alamazsa da Kaunas'ta boy gösterecek. Bunlar bizim için doğru seçim yaptığımızın göstergesi. Diğer taraftan baktığımızda Aaron Harrison henüz 24 yaşında ve ona da Avrupa'dan çok ciddi teklifler var. Bizim de bir teklifimiz oldu. Belki onu da bir yerlerde göreceğiz. Bu seçimleri yaparken hep ileriyi düşünerek yaptık. Burada niye bu oyuncularla 2-3 yıllık kontratlar yapmadınız sorusu akıllara gelebilir. İşin bir de gerçek boyutu var. Bu oyuncuları hedefleri doğrultusunda takıma adapte edebilirsek bir sene sonra biz aynı ayarda oyuncuları belki daha iyisini de bulabiliriz. Bu oyuncular Galatasaray takımından Euroleague veya NBA’ e gidiyorlarsa bu demek ki yerlisi yabancısıyla birçok oyuncu bize gelmek için kapımızı çalıyor. Bunlar güzel göstergeler, kulübümüzün markasını hem saha içinde hem de saha dışında yukarı çıkaran önemli göstergeler. Biz bunun peşindeyiz, şu anda seçici durumda olan biziz. 

TÜRK ROTASYONUNU GÜÇLENDİRECEĞİZ
Yeni sezon çalışmaları daha önceden başladı, takip ettiğimiz oyuncular var. Sezon bittikten sonra da kontratlı oyuncularımız var. Yabancı oyuncularımızdan Marko Arapovic ile kontratımız devam ediyor. Geçen sezon sakatlığından dolayı bir çıkış arıyordu, Galatasaray Doğa Sigorta olarak kapılarımızı açtık. Geçtiğimiz sezon üzerine koyarak katkı verdi, önümüzdeki sezon da bizimle olacak. Diğer yabancı oyuncularımız da gitmek istemiyor ama biz acaba daha iyisini yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Şu anda araştırmalar devam ediyor. Türk oyunculardan Ege, Ayberk, Emir, Can, Erolcan ve Caner ile kontratımız var. Kaptanımız Göksenin Köksal ile kontrat yenileyeceğiz. Yine de Türk kadrosunu güçlendirmek adına bir ya da iki transfer yapmayı planlıyoruz. İsim olarak bir şey söyleyemiyorum şu anda. Türk rotasyonunu kuvvetlendirmek için transferler yapmak istiyoruz. 

OYUN KURUCU TRANSFERİ YAPACAĞIZ
Oyun kurucu pozisyonuna mutlaka yabancı bir transfer yapacağız. Aaron Harrison’a da teklifimizi verdik. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’ye müthiş üçlüklerini atan, taraftarımızın da çok sevdiği oyuncumuza Avrupa’nın yüksek bütçeli takımlarından teklifler gelse de biz de limitlerimizi zorlayarak, başkanımızdan da destek alarak teklifimizi yaptık. Şu anda oyuncudan cevap bekliyoruz. Bunlar kısa sürede olacak şeyler değil. 

Temmuz başında katılacağımız bir NBA Yaz Kampı var. Oradaki oyuncuları izleme fırsatımız olacak. Tahmin ediyorum Temmuz ayının ikinci yarısına kadar isimler pek netleşmez. Biz bir ekibiz ama bu işin esas mimarı Ertuğrul Hoca. Sabah akşam mesai yaparak müthiş bir iş yaptılar. Bu oyuncular da kendilerine verilen bu değeri görünce neden gidip başka bir maceraya girsinler ki? Bu işin maddiyat tarafı çok önemli ama ben tercih edilen bir Kulüp olduğumuzu görüyorum.

ALTYAPIDAN YENİ İSİMLER ÇIKACAK
Biz kendimize baktığımız zaman çok büyük paralar harcayarak bu sezonu kurtarabilirdik belki ama uzun vadeye baktığınızda daha iyi yapılanmak, alt yapılardan oyuncu çıkarmak zorundasınız. Biz şu anda alt yapıdan 1-2 oyuncuyu antrenmanlara koyabiliyoruz fakat artık o oyuncularımızın maçlarda süre de alması gerekiyor. Önümüzdeki sezondan itibaren bununla alakalı da teknik çalışmalar yapılacak. Basketbolda asla küçülmeden, her sene alt yapıdan oyuncu çıkartarak; kaliteli, önüne hedef koyan oyuncularla markamızı hep yukarıda tutmak istiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0