Aslan para basacak!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, finansal anlamda da güçlenmek için sponsorluk çalışmalarını sürdürüyor. Ali Sami Yen Stadyumu'nun yeni isim sponsorluğu için bir takım görüşmeler yapan Galatasaray yönetimi, forma sponsorluğu konusunda da yeni adımlar atmak üzere.. 

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray yönetimi transfer çalışmalarının yanı sıra sponsorluk çalışmaları için de tüm gücüyle mesai harcıyor. 2009-2010 sezonunda Türk Telekom ile yapılan protokol sonrasında isim hakkını 10 yıllığına satan Galatasaray'da bu sezon sonunda anlaşma sona erecek. Bunun üzerine yeni bir sponsor arayışına giren Galatasaray yönetimi bir süredir Kazakistan'da faaliyet gösteren bir firmayla 2 yılı opsiyonlu olmak üzere 5 yıllık anlaşma üzerinde görüşmelerini sürdürürken, yıllık 12 milyon Dolar talep ediyor. Stadyumun isim hakkının yanı sıra Galatasaray yönetiminde dikkat çeken bir diğer anlaşma ise, formanın ana sponsoru hangi firmanın olacağı.. Bu kapsamda tanıdık bir isimle, Galatasaraylılığıyla bilinen Krasnodar'ın yöneticisi Bahaattin Demirbilek ile temasa geçildi.

3 sezondur forma sponsoru olan NEF ile anlaşması bu sezon sonunda sona eren Galatasaray yönetimi forma sponsorluğu için de Galatasaray kulüp üyesi olan ve iyi bir Galatasaray taraftarı olduğu bilinen Krasnodar kulübünün yöneticisi Bahaattin Demirbilek ile görüştü. Demirbilek'in şirketlerinden birisinin önemli bir rakama yeni forma sponsoru olması beklenirken, mevcut sponsor NEF'in de yeni bir sözleşmeyle formanın kolunda yer alması oldukça yakın görünüyor. Böylelikle Galatasaray yönetimi yeni sezon öncesinde stadın isim hakkı ve forma sponsorluklarından ciddi bir gelir elde etmiş olacak. 

Tüm bu sponsorluk gelişmelerinin yanı sıra Galatasaray'ın bir diğer sponsorlarından Türk Hava Yolları da gelişmeleri yakından takip ediyor. Son yıllarda Avrupa'da mücadele eden takımların göğüs sponsorluğunu yapan ve karşılığında da maddi kaynak yaratmak yerine sezonluk uçuşlarını finanse eden THY'nin yaşanacak gelişmeler sonrasında Galatasaray'a yeniden bir teklif vermesi bekleniyor. Galatasaray yönetimi eğer anlaşacağı firmayla Avrupa Kupası maçları için de anlaşma sağlarsa THY ile olan işbirliği sona erecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0