Claudia Pop Cuic resmen Galatasaray'da!

Geçtiğimiz sezon beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen, ligde play off yarı finalinde Fenerbahçe'ye 3-2 kaybederek sezonu kapatan Sarayın Sultanları, gelecek sezonun transfer çalışmalarına bağladı. 2018-2019 sezonunu Botaş'ta geçiren Rumen forvet Claudia Pop ile 1 yıllık sözleşme imzalayan sarı kırmızılılar, böylece dış transferde ilk hamlesini yapmış oldu. Galatasaray geçtiğimiz sezonun başında da Claudia Pop ile ilgilenmiş, oyuncu son anda Botaş'ı terçih etmişti. 

KARİYERİ
5 Ağustos 1989'da Romanya'nın Satu Mare şehrinde dünyaya gelen Claudia, profesyonel kariyerine 2004-05 sezonunda ülkesinin Cluj Napoca takımında başladı. 2008-09 sezonunda İtalya'nın La Spezia takımında yurt dışı deneyimi yaşayan Rumen forvet, 2010-11 sezonunda da İspanya Ligi'nde forma giydi. 2014-15 sezonunda İspanyol temsilcisi Gernika Bizkaia takımına transfer olarak adını duyuran oyuncu, 2016-17 sezonunda Wisla Krakow forması ile Euroleague'de boy gösterdi. 2017-18 sezonunda İstanbul Üniversitesi'ne transfer olan forvet, burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve Türkiye piyasasında önemli bir yer edindi. Geçtiğimiz sezonu Ankara ekibi Botaş'ta geçiren Claudia Pop, 32 maçta 14.3 sayı, 5 ribaund, 2.1 asist ve 1.3 top çalma istatistikleri tutturdu.

GALATASARAY'A NELER KATAR?
2017-18 sezonunun ardından yıldız oyuncu Allie Quigley ile yollarını ayıran sarı kırmızılılar, geçtiğimiz sezon kadrosunda net bir şutör olmamasının dezavantajlarını sezon içinde çokça hissetmişti. Zaman zaman Farhiya Abdi ve Moriah Jefferson ile skor üreten Galatasaray'da ana hücum gücü Victoria Macaulay olmuştu. Hücumdaki açıklarını iyi savunması ile kapatmaya çalışan Sarayın Sultanları, bazı maçları iyi savunmasına rağmen hücumda üretemediği için kaybetmişti. Buna en yakın örnek ise 51-54 kaybederek sezonu noktaladığımız Fenerbahçe maçıydı. Moriah Jefferson'un o maçta olmamasının etkisi tartışılabilir ancak saha içinde kendi skorunu üretebilen bir kısa olsaydı, durum çok farklı olabilirdi. 

Claudia Pop hücumda çok yönlü bir oyuncu olması ve envanterinde çeşitli hücum silahlarını barındırması nedeniyle Galatasaray'a özellikle hücumda çok şey katabilir. Orjini 3 numara olan Pop, kısa beşlerde 4 numarada da kullanılabilir. İyi bir şutördür. Dış isabet konusunda bizi rahatlatabilecek bir isim olan Claudia'nın ben açıkçası sırtı dönük oyunlarını da bekliyorum. 2 veya 3 numaradan ters eşleşmeyi yakalatabildiğimiz her an, artı bir skor opsiyonumuz olacaktır. Oyun zekası da iyidir, guardlara oyun kurma konusunda yardım edebilir. Ribaunda girmekten de çekinmez.

İstanbul Üniversitesi'ndeki oyununun ardından beklenti aslında Pop'tan yüksekti. Botaş'ta da kötü bir performans sergilediği söylenemez ancak oyuncunun Botaş performansıyla ilgili belki bir endişe oluşmuş olabilir. Bence bunu böyle değerlendirmek çok doğru değil zira Ankara ekibi geçtiğimiz sezon takım halinde istikrarsız bir görüntü çizdi ve beklentilerin uzağındaydı. Galatasaray'ın 2 sezondur ısrarla istediği bir oyuncu olması ve koç Efe Güven'in sistemine uygun bir oyuncu olması sebebiyle ben Pop'un sarı kırmızılı forma ile çok güzel işler yapacağını düşünüyorum.

Biz de FCN Blog Ailesi olarak, yeni oyuncumuz Claudia Pop Cuic'e hoş geldin diyor, sarı kırmızılı forma altında başarılı ve sağlıklı bir sezon diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0