Dış Köşe | Kadınlarda şampiyon Simona Halep!

Sezonun üçüncü büyük Grand Slam turnuvası olan ve tarihin en prestijli turnuvası kabul edilen Wimbledon 2019'da kadınlarda ana tablonun final maçı bugün oynandı. Merkez kortta oynanılan final karşılaşmasında Simona Halep ve Serena Williams kozlarını paylaşırken, rakibini 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etmeyi başaran Simona Halep kariyerinde ilk kez Wimbledon şampiyonluğuna ulaştı. 


Wimbledon kadınlar finalinde turnuvanın favorilerinden 7 numaralı seri başı Rumen tenisçi Simona Halep, bir başka favori 11 numaralı seri başı Amerikalı tenisçi Serena Williams ile karşılaştı. Rakibi karşısında maça müthiş bir momentum ile başlayan ve iki kez servis kırmayı başaran Halep, maçın başlama dakikasından itibaren 12 dakika geçmesinin ardından ilk sette oyunu 4-0'a getirdi. Tabir-i caizse neye uğradığını şaşıran Serena, toparlanmaya çalışsa da agresif bir oyun sergileyen Halep karşılaşmanın ilk setini 6-2'lik skorla kazanmayı başardı. Toplamda 25 dakika süren sette Simona Halep ilk servislerde %80 gibi muazzam bir kazanma oranı yakalayarak dikkat çekti. 

Finalin ikinci setinde Simona Halep ve Serena Williams ilk dört oyunda kendi servislerinin kırılmasına izin vermezken, beşinci oyunda Simona Halep rakibinin servisini kırmayı başardı ve 3-2'lik üstünlük sağladı. Kendi servis oyununda da kazanmayı başaran Halep skoru 4-2'e getirmesinin ardından Serena Williams için tehlike çanları çalmaya başladı. Etkili ve agresif oyununu sürdüren Halep, rakibini hataya zorlarken üstüste iki oyunu da kazanarak seti 6-2 kazanmayı başardı. Mücadeleyi sadece 3 basit hata ile tamamlayan Halep, rakibini 25 kez hataya zorladı. 55 dakika süren karşılaşmada 6-2'lik iki set sonucunda 2-0'lık üstünlük kuran Rumen tenisçi Simona Halep kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu yaşarken, geçen sene kazandığı Roland Garros'un ardından da ikinci Grand Slam şampiyonluğu yaşadı. 

SİMONA HALEP'İN İNTİKAMI AĞIR OLDU
Anne olduktan sonra kortlara dönen ve tarihin en çok Grand Slam kazanan kadın tenisçisi ünvanını kovalayan Serena Williams üstüste üçüncü Grand Slam finalinden eli boş döndü. Wimbledon'da üstüste ikinci kez finalde kaybeden Serena, geçen sene Amerika Açık turnuvasında da finalde kaybetmişti. 

Wimbledon tarihindeki ilk Rumen şampiyon olan Halep ayrıca ilginç bir istatistiğe de imza attı. Serena Williams ile kariyerinde bugüne kadar 11 kez karşılaşan ve rakibini sadece 2 kez sakatlığı sebebiyle maçtan çekildiği için hükmen mağlup eden Halep, bu karşılaşmada da aktif oyunda Serena karşısında ilk zaferini elde etmiş oldu. Simona Halep ayrıca daha önce iki kez finalde (2014 WTA Finalleri ve 2015 Cincinnati Masters) kaybettiği Amerikalı tenisçiden rövanşı almış oldu. Londra'da net bir galibiyet alarak rakibini kupanın dışına iten Halep, ayrıca Serena Williams'ın tarihin en çok Grand Slam kazanan kadın tenisçisi ünvanına ulaşmasını da bir sonraki Grand Slam turnuvasına ertelemiş oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0