Funda Nakkaşoğlu resmen Galatasaray'da!

Gelecek sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan Galatasaray kadın basketbol takımımız, yeni sezon öncesinde kadrosuna yeni bir isim daha ekledi. Sarayın Sultanları, son olarak NCAA ekiplerinden Florida Gators forması giyen 23 yaşındaki Funda Nakkaşoğlu ile sözleşme imzaladı.

KARİYERİ
23 Eylül 1995 tarihinde Avustralya'nın Melbourne şehrinde dünyaya gelen Funda Nakkaşoğlu, lise kariyerinde WNBL ekiplerinden Melbourne Boomers forması giydi. NCAA sahnesine ise ilk adımlarını Utah State ile attı. Bu üniversite ile adından söz ettiren Funda, 20.8 sayı ortalaması ile Mountain West bölgesinin sayı kralı olurken, iki sezonda oynadığı 60 maçta toplam 1149 sayı atarak üniversite tarihinde 1000 sayıya ulaşan en genç basketbolcu oldu. 2 sezon Utah için ter döken Funda, daha sonra Florida'ya geçti. NCAA kuralları gereği 1 sezon forma giyemeyen oyuncu, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonunu Florida Gators'ta tamamladı ve Florida Üniversitesi'nden mezun oldu. 

Galatasaray kadın basketbol takımının eski koçu Ekrem Memnun tarafından milli takıma kazandırılan Funda Nakkaşoğlu, milli takımın aday kadrosuna da 2016 Rio Olimpiyatları hazırlık kampı için davet aldı ve ilk kez milli takım forması giydi. Avustralya ve ABD'de yaşayan Funda Nakkaşoğlu, Galatasaray formasıyla ilk kez Türkiye'de ve Avrupa'da boy gösterecek. 

SAHA İÇİNDE NELER KATAR?
23 yaşındaki Funda Nakkaşoğlu, yeteneğini dinamizmi ile harmanlayan oyunculardan. Hücumda potaya güçlü gidebilen oyuncu, orta mesafe ve dış atışlarını da geliştirerek atmaya devam ediyor. Basketbol IQ'su da iyi olan Funda, pasör özelliği ile sahada kendisini gösterebiliyor. Takım kimyasına olumlu etki edebilecek bir oyuncu olan 23 yaşındaki oyuncu, geçiş oyununda etkili olan bir isim. Bu anlamda Galatasaray'ın kesinlikle yararlanabileceğini düşünüyorum.

Funda ile ilgili soru işareti, Avrupa'daki ilk sezonunu yaşayacak olması. Daha önce Avustralya ve ABD'de yaşayan basketbolcu, uyum süresini çabuk atlatırsa Galatasaray için hem bu sezon hem de gelecek sezonlarda yararlanılacak önemli isimlerden biri olacak.

FCN Blog ailesi olarak Funda Nakkaşoğlu'na hoş geldin diyor, Galatasaray formasıyla sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0