Şimdi Nerede? | Juan Pablo Pino...

Kabus gibi geçen 2010-2011 sezonunun başında Galatasaray'ın Monaco'dan transfer ettiği Juan Pablo Pino'nun kariyerini "Şimdi Neredeler" köşemizde sizler için derledik. Sarı-kırmızılı formayla vasat bir performans gösteren Pino'nun şu anda herhangi bir kulübü bulunmuyor. 

Futbol hayatına 15 yaşında Independiente Medellin takımında başlayan Pino, bir yıl amatör oynadıktan sonra A Takıma alındı. Genç yaşta gösterdiği performansla dikkat çeken Kolombiyalı oyuncu, 2007 yılında 20 yaşındayken Fransa Ligi ekiplerinden Monaco'ya transfer oldu. O sezon Ligue 1'de 8 maçta görev alan Pino, gol veya asist katkısı yapamadı. Ertesi sezon Monaco'da Ocak ayına kadar 19 karşılaşmada görev alan Kolombiyalı futbolcu, 1 asist yaptı ve Ocak ayında Belçika Ligi ekiplerinden RSC Charleroi takımına kiralandı. Belçika'da 4 karşılaşmada forma giyen Pino, sakatlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamadı ve sezon sonunda Monaco'ya geri döndü. 2008-2009 sezonunda kariyerinin en iyi dönemini geçiren Pino, Monaco'da çıktığı 26 karşılaşmada 6 gol atarken 3 de asist üretti. 2009-2010 sezonunda takımın başına Guy Lacombe'nin getirilmesinin ardından forma şansı bulmakta zorlanan Pino, sezonu 18 maça çıkarak tamamlarken 1 gol - 2 asistlik performans sergiledi. 

Galatasaray'ın tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşadığı 2010-2011 sezonu başında Keita yerine transfer edilen Juan Pablo Pino, sarı-kırmızılı formayla o sezon 25 karşılaşmada görev alırken 6 gol - 4 asistlik performans sergiledi. O sezonu 8. sırada tamamlayan Galatasaray, ertesi sezon Fatih Terim önderliğinde yeni bir yapılanmaya giderken Pino, şu günlerde Mbaye Diagne'nin transfer olması beklenen Al Nassr kulübüne kiralandı. Ocak ayına kadar Suudi Arabistan'da kalan Kolombiyalı oyuncu 13 müsabakada forma giydi ve 5 gol atarken 1 de asist üretti. Ayağının kırılmasının ardından sözleşmesi feshedilen Pino, Galatasaray'a geri döndü ve sezonu Cimbom'da tamamladı. Pino'nun Galatasaray kariyeri Kadıköy deplasmanında çizgiden çıkartılan topu ve Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor'a attığı golle akıllarda kaldı.


2012-2013 sezonu başında kendisine kulüp bulması istenen Pino, Mersin İdman Yurdu ile anlaşmış ancak 1 ay sonra sözleşmesini feshederek takımdan ayrılmıştı. Ocak ayına kadar takımsız kalan Kolombiyalı oyuncu, Olimpiakos ile anlaşarak Yunanistan'ın yolunu tuttu. Pire ekibinde 6 maça çıkan Pino, sezonu 3 asist yaparak tamamladı. 2013-2014 sezonunda altyapısından yetişen  Independiente Medellín takımına bir sezonluk kiralık yollanan Pino, ertesi sezon ise Fransa'nın yolunu tutarak Bastia'ya transfer oldu. Ligue 1'de 4 maçta forma giyen Kolombiyalı futbolcu gol veya asist katkısı yapamadı. 2015-2016 sezonunda Peru ekiplerinden Universitario de Deportes'e transfer oldu ve burada sadece 6 karşılaşmaya çıkarken 1 gol - 1 asist yaptı. Ertesi sezon Endonezya 1. Lig ekiplerinden Arema FC'ye transfer olan Pino, 19 mücadelede 3 kez fileleri havalandırırken 1 de asist üretti. 2017-2018 sezonunda da futbol hayatına Endonezya'da devam eden Kolombiyalı futbolcu, PS Barito Putera'ya transfer oldu ve burada 9 maçta görev aldı. 28 Temmuz 2018'de takımdan ayrılan Pino, kendisine yeni bir kulüp bulamadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0