ÖZEL HABER | İlk sırada Wanyama var..

Kiralık sözleşmesi sona eren Badou Ndiaye ve Fernando’nun ayrılığı sonrasında orta saha kurgusunu yenileyecek olan Galatasaray’da gündemin ilk sırasında defansif orta saha pozisyonunda kimin transfer edileceği merak konusu.. Daha önce Gustavo Cuellar ve Josef de Souza’nın şartlarını soran Galatasaray yönetimi, teknik direktör Fatih Terim’in listesinde ilk sırada bulunan Victor Wanyama için harekete geçti. İmparator’un altı numaralı pozisyon için hazırladığı listenin ikinci sırasında  ise Everton’da forma giyen Morgan Schneiderlin var.

Yeni sezonda orta saha kurgusunda safkan bir 6 numara arayan teknik direktör Fatih Terim, merkez orta sahada Seri ve Belhanda’nın arkasını toparlayacak bir isim istiyor. Son iki sezondur orta sahada rakiplerine gerek fiziksel gerekse de teknik anlamda üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşmayı başaran Galatasaray’da yeni sezon öncesinde hedef Tottenham’da satış listesine konulan  tecrübeli oyuncu Victor Wanyama oldu. Geçtiğimiz sezonun ilk haftalarında yaşadığı diz sakatlığı sonrasında uzun bir süre takımdaki yerini kaybeden 28 yaşındaki Kenyalı defansif orta saha, özellikle sezonun ikinci yarısından itibaren kadroda rotasyonda kendisine yer buldu. 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan yıldız oyuncunun menajerine şartlarını soran Galatasaray yönetimi, yıllık 2.4 milyon Euro ücretin yanı sıra bonservis bedelinin beklenenden yüksek olması halinde zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kiralayabileceklerini bildirdi. Wanyama her ne kadar son iki sezonda sakatlıklar sebebiyle Tottenham'da uzun süreler forma giyemese de, Premier Lig'de ciddi bir piyasası olan yıldız oyuncunun transferi pek kolay olmayacak. Düzenli olarak forma giyebileceği ve Şampiyonlar Ligi faktörünü pazarlık aşamasında kullanan Galatasaray'da, idari menajer Şükrü Hanedar’ın önümüzdeki günlerde Londra ekibinin yöneticileriyle görüşmesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde Londra temsilcileriyle yapacağı görüşmede anlaşma sağlanamazsa Galatasaray’da yıldız oyuncunun alternatifi ise hazır.. Wanyama için olumsuz yanıt alınması halinde Everton’da geçen sene forma şansı bulmakta zorlanan Fransız defansif orta saha Morgan Schneiderlin listedeki ikinci isim.. Sarı-Kırmızılı yetkililer, geçen sezon Henry Onyekuru’nun kiralanması sürecinde iyi ilişkiler kurduğu Everton yönetimini 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki oyuncunun bonservisi konusunda ikna etmek için uğraşacak. Everton’da geçen sezon pek fazla forma şansı bulamadığı için ayrılmayı düşünen Fransız oyuncunun menajeriyle yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirtiliyor.

Teknik direktör Fatih Terim, ekibiyle yaptığı görüşmelerin ardından yönetime verdiği listede Victor Wanyama’nın adını ilk sıraya yazdığı ve 28 yaşındaki oyuncunun hem performans hem de yaş olarak Morgan Schneiderlin’in önünde olduğunu belirterek şartların zorlanmasını istediği iddia ediliyor. Kenya milli takımıyla Afrika Kupası oynayan Wanyama’nın önümüzdeki günlerde Tottenham kulübünün yeni sezon hazırlıklarına katılması beklenirken, geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Londra temsilcisi yıldız oyuncuyu kalabalık orta saha rotasyonu nedeniyle satış listesine koymuştu.
****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0