Tilbe Şenyürek resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren ve dış transferde ilk transferini Rumen forvet Claudia Pop ile gerçekleştiren Galatasaray kadın basketbol takımımız, Fenerbahçe'den ayrılan 24 yaşındaki pivot Tilbe Şenyürek ile anlaşmaya vardı. 2017-18 sezonunun transfer döneminde Galatasaray'ın da ilgilendiği milli oyuncu, tercihini Fenerbahçe'den yana kullanmıştı. 

KARİYERİ
26 Nisan 1995 tarihinde Adana'da dünyaya gelen Tilbe, basketbola 8 yaşında ve o dönem Adana'da faaliyetlerini sürdüren Botaşspor'un altyapısında başladı. Erken dönemde ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekmeye başlayan oyuncu, 2009'da Küçük Bayanlar Turnuva MVP'si, 2010'da Yıldız Kızlar'da en iyi pivot ve yine 2010'da Genç Kızlar'da en iyi pivot seçildi. 2013'te Genç Kızlar'da Türkiye ikinciliği yaşayan Tilbe, turnuvanın da ribaund kraliçesi oldu. Aynı yıl A milli kadın basketbol takımına da seçilen pivot, 2014 yılından sonra Botaş ile adını sıkça duyurmaya başladı. Bu tarihten itibaren düzenli olarak A milli takımda da boy gösteren Tilbe, milli takımla Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları tecrübesi kazandı. 2016-17 sezonunda Botaş'ta süresi ve sorumluluğu artan milli pivot, buradaki performansıyla 2017-18 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu.

 GALATASARAY'A NELER KATAR?
Öncelikle şunu söylemeliyim, bu konu ele alınacaksa Tilbe'nin kariyerine geniş bir perspektiften bakmak gerekir. Zira Tilbe, Fenerbahçe'ye imza atmadan önceki sezon Botaş'ta yaklaşık 30 dakikaları gören ve ciddi rolü olan bir oyuncuydu. Fenerbahçe'deki 2 senelik kariyeri istediği gibi gitmedi, öyle ki böyle bir potansiyeli Fenerbahçe daha ilk sezonda Gelişim takımına yolladı. Son 2 sezon Tilbe açısından her şey tersine döndü, sarı lacivertlilerde mobbinge maruz kaldığını da düşünüyorum. Kesinlikle değerlendirilmeyecek veya Gelişim takımına yollanacak bir oyuncu değildi. 

Oyuncunun saha içi özelliklerine gelecek olursak; Tilbe'nin göze çarpan ilk özelliği ribaund konusundaki etkinliği. İyi bir form yakaladığı takdirde bu konuda Galatasaray'a çok yardımcı olacağı kuşkusuz. Ayrıca pota altında da etkin ve fiziğini iyi kullanan bir oyuncu. Şutunun da iyi olduğu söylenebilir. Bu tehdidiyle Galatasaray'ın oyunu açmasına katkı sağlayacaktır. Saha içine odaklanabildiği takdirde ben Tilbe'nin Galatasaray'da önemli işler yapabileceğini düşünenlerdenim

Son olarak belirtmek istediğim bir nokta var. Açıkcası Tilbe'nin sorununun yetenek veya teknik olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'de özgüveni çok hasar gördü ve yıprandı. Alperi ve Işıl gibi oyuncuların da desteğiyle Tilbe'yi mental açıdan sağlıklı bir noktaya getirirsek kendisinin oyununa olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Tilbe'nin sadece oynamaya ve güvene ihtiyacı var.

FCN Blog ailesi olarak Tilbe Şenyürek'e hoş geldin diyor, sarı kırmızılı forma altında sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0