2019/2020 La Liga rehberi...

Avrupa'nın en iyi ligleri arasında gösterilen İspanya La Liga'da Cuma günü  yeni sezon resmen başlıyor. İspanya'da transfer dönemi halen sürerken şu ana kadar takımların yaptığı transferleri sizler için derledik... 

BARCELONA
Geçen sezon La Liga'da şampiyonluğa ulaşan Barcelona yeni sezon öncesinde de önemli takviyerlerle takımı güçlendirdi. Transfere toplam 255 milyon euro harcayan Katalan ekibi, Antonine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto, Junior Firpo'yu kadrosuna dahil etti. 12 futbolcuyla la da yollarını ayıran Barcelona bu satışlardan toplam 146 milyon euro kazandı. Katalanlar, Malcom, Cillessen, Andre Gomes, Paco Alcacer, Denis Suarez, Emerson, Marc Cardona ve Sergi Palencia'yi satarken sözleşmeleri sona eren Ortola, Vermaelen ve Douglas ile de yollarını ayırdı. Son şampiyon sezonu Athletic Bilbao deplasmanında da açacak. 

REAL MADRID
Geçtiğimiz sezon hem ligde hem de Avrupa'da büyük bir hüsran yaşayan Real Madrid, yeni sezon öncesinde 6 futbolcuyu kadrosuna kattı. Transfere 300 milyon euro harcayan eflatun-beyazlılar, Eden Hazard, Luka Jovic, Eder Militao, Ferland Mendy ve Rodrigo gibi önemli yıldızları transfer etti. Real Madrid oyuncu satışından ise 115 milyon euro gelir elde ederken Mateo Kovacic, Marcos Llorente, Raul de Tomas, Theo Hernandez ile yollar ayrıldı. Kralın takımı, Serigo Reguilon, Javi Sanchez, Jesus Vallejo, Martin Ödegaard, Dani Ceballos, Borja Mayoral, Jorge de Frutos ve Luca Zidane'yi ise kiralık olarak gönderdi. Zidane'nin talebeleri mutlak şampiyonluk parolasıyla girdikleri yeni sezona Celta Vigo deplasmanında merhaba diyecek. 

ATLETICO MADRID
Transfer döneminin hareketli takımlarından olan Atletico Madrid, 243 milyon euroluk harcama yaparken 311 milyon euro da gelir etti. Atletico geçen sezon Benfica'da dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki genç yetenek Joao Felix'i 126 milyon euro karşılığında kadrosuna katarken, Marcos Llorente, Mario Hermoso, Kieran Trippier, Felipe, Renan Lodi, Ivan Saponjic ve Hector Herrera ile kadrosunu güçlendirdi. Atletico Madrid'de Griezmann, Lucaz Hernandez, Rodri, Gelson Martins, Luciano Vietto, Bernard Mensah, Filipe Luis, Diego Godin, Andre Moreira ve Juanfran'la ise yollar ayrıldı. Diego Simeone'nin öğrencileri sezonu kendi sahasında oynayacağı Getafe maçıyla açacak. 

VALENCIA
La Liga'nın köklü ekiplerinden olan Valencia, yeni sezon öncesinde kadrosunu Jasper Cillesen, Maxi Gomez, Denis Cheryshev, Manu Vallejo, Jorge Saenz, Eliquim Mangala, Salva Ruiz, Alex Carbonell, Jason ve Jasume Costa ile takviye etti. Yarasalar'da Neto, Simone Zaza, Ruben Vezo, Jeison Murillo, Santi Mina, Nacho Gil, Aymen Abdennour'la ise yollar ayrıldı. Abdennour ülkemizden Kayserispor'a transfer oldu. Valencia sezonun ilk haftasında Real Sociedad ile karşılaşacak. 

REAL SOCIEDAD
Imanol Alguacil yönetimindeki Sociedad, Portu, Alexander Isak, Modibo Sagnan, Alex Remiro ve Martin Odegaard'ı transfer ederek takımı güçlendirdi. Mavi-beyazlılar Juanmi, Eneko Capilla, Hector Moreno ile de yollarını ayırdı. Real Sociedad yeni sezonu Valencia deplasmanında açacak.

REAL BETIS 
Geçen sezonun iyi takımlarından olan Real Betis, yeni sezon öncesinde kadrosunu Borja Iglesias, Giovani Lo Celso, Nabil Fekir, Juanmi, Emerson, Dani Martin ve Alfonso Pedraza ile takviye etti. Yeşil-beyazlılarda Pau Lopez, Junior Firpo, Serigo Leon, Ryad Boudebouz, Takashi Inui, Darka Brasanac, Alex Alegria, Alin Tosca ile de yollarını ayırdı. Tosca ülkemizden Gazişehir Gaziantep ile anlaştı. Betis ligin ilk haftasında sahasında Real Valladolid ile karşılaşacak. 


SEVILLA
Sportif Direktörlük görevine yeniden Monchi'yi getiren Sevilla, transfer döneminin en hareketli takımıydı. Endülüs ekibinde 12 futbolcu takıma katılırken 13 oyuncuyla da yollar ayrıldı. Sevilla, Galatasaray'dan da Fernando'yu transfer etti. Endülüs ekibi, Jules Kounde, Rony Lopes, Diego Carlos, Munas Dabbur, Lucas Ocampos, Joan Jordan, Luuk de Jong, Oliver Torres, Maximilian Wöber, Fernando, Nemanja Gudelj, Sergio Reguilon ile takımı güçlendirdi. Sevilla'da Ben Yedder, Pablo Sarabia, Quincy Promes, Luis Muriel, Maximilian Wöber, Gabriel Mercado ile yollar ayrılırken Mesa, Gual, Aburjania, Amadou, Carlos Fernandex, Aleix Vidal, Juan Soriano da kiralık gönderildi. Sevilla yenilenen takımıyla ilk haftada Espanyol'a konuk olacak. 

ATHLETIC BILBAO
Bask ekibi Athletic Bilbao kadrosuna yabancı oyuncu transfer etmemesiyle bilinirken bu transfer döneminde de bu stratejiyi bırakmadı. Bilbao, altyapıdan A Takıma yükselen Asier Villalibre, Gaizka Larrazabal, Peru Nolaskoain, Inigo Vicente dışında hamle yapmadı. Transfer döneminin sessiz takımı Bilbao'da Xabi Etxeita, Sabin Merino, Ander Iturraspe, Mikel Rico ve Alex Remiro ile de yollar ayrıldı. Athletic Bilbao sezonu sahasında son şampiyon Barcelona'yı konuk ederek açacak. 


CELTA VIGO
Milli futbolcumuz Okay Yokuşlu'nun formasını giydiği Celta Vigo, transfer döneminde Denis Suarez, Joseph Aidoo, Pape Cheikh, Santi Mina, Jorge Saenz ve Ivan Villar ile kadrosunu güçlendirdi. Celta Vigo'da Maxi Gomez, Mathias Jensen, Andrew Hjulsager, Facundo Roncaglia, Gustavo Cabral, Robert Mazan, Nemanja Radoja, Dennis Eckert ile yollar ayrılırken Emre Mor da Galatasaray'a kiralandı. Celta Vigo ligin ilk haftasında Real Madrid'i konuk edecek. 

VILLARREAL
Geçen yıl ligde kalma mücadelesi veren Villarreal bu yıl aynı duruma düşmemek için kadrosunu Ruben Pena, Raul Albiol, Moi Gomez, Alberto Moren, Andre Zambo Anguissa ile takviye etti. Villarreal'da Pablo Fornals, Nicola Sansone, Roberto Soriano, Denis Cheryshev, Ruben Semedo, Victor Ruiz, Javi Fuego, Juan İbiza ile de yollar ayrıldı. Villarreal, La Liga'nın ilk haftasında Granada ile karşılaşacak. 

GETAFE
Sezona Atletico Madrid deplasmanında başlayacak olan Getafe, kadrosunu Enric Gallego, Fayçal Fajr, Jack Harper, Xabi Etxeita, Raul Garcia, Allan Nyom, Marc Cucurella ile güçlendirdi. Getafe'de Robert Ibanez, Mathieu Flamini, Chuli ve Gaku Shibasaki ileyse yollar ayrıldı. 


ESPANYOL
Sezonun ilk haftasında Sevilla'yı konuk edecek olan Espanyol, Matias Vargas, Fernando Calero, Andres Prieto, Ander Itturaspe ve Bernardo Espinosa ile yeni sezon öncesinde kadrosunu takviye etti. Katalan ekibinde 2 önemli ayrılık yaşandı. Katalanlar'da Bojra Iglesias ve Mario Hermoso takımdan ayrılırken Aaron Martin, Alvaro Vazguez, Oscar Duarte, Hernan Perez ve Roberto ile de yollar ayrıldı. 

LEVANTE
La Liga'nın mütevazi ekiplerinden olan Levante kadrosunu Ruben Vezo, Sergio Leon, Gonzalo Melero, Jorge Miramon, Herhani, Carlos Clerc, Oscar Duarte ve Borja Mayoral ile güçlendirdi. Valencia ekibinde Ruben Garcia, Chema, Esteban Saveljich, Pedro Lopez ve Jason ile de yollar ayrıldı. Levante yeni sezonda ilk maçına Alaves deplasmanında çıkacak.

LEGANES
Mauricio Pellegrino yönetimindeki Leganes, büyük bir değişim yaşadı. Leganes, Kennet Omeruo, Jonathan Silva, Juan Munoz, Roberto Rosales, Sabin Merino, Andre Grandi, Alex Martin, Juan Soriano, Martin Braithwaite, Fede Varela, Mesa, Aitor Ruibal, Lleshi'yi transfer etti. Leganes'te Luicano, Gumbau, Fede Vico, Andres Prieto, El Zhar, Munoz'la ise yollar ayrıldı. Leganes yenilenen takımıyla ilk maçına sahasında Osasuna ile çıkacak.

DEPORTIVO ALAVES
Yeni sezon öncesi 10 oyuncuyu transfer eden Alaves, sadece 2 oyuncusuyla yolları ayırdı. Teknik direktörlüğe Asier Garitano'yu getiren Alaves, Lucas Perez, Joselu, Ramon Mierez, Luis Rioja, Pere Pons, Saul Garcia, Tarcih, Oliver Verdon, Jeandro Fuchs ve Aleix Vidal ile kadrosunu güçlendirirken Carlos Vigaray ve Antonio Cristian ile de yollarını ayırdı. Garitano'nun öğrencileri ligin ilk maçında Levante'yi konuk edecek. 


REAL VALLADOLID
Enes Ünal'lı Real Valladolid geçen sezon ligde kalma mücadelesi vermiş ve son haftalarda ligde kalmayı başarmıştı. Valladolid yeni sezon öncesinde Pablo Hervias'ı transfer ederken Federico Barba, Andrii Lunin, Sandro Ramirez, Pedro Porro, Jorge de Frutos ve Javi Sanchez'i de kiralık olarak renklerine bağladı. Valladolid'de Fernando Calero 8 milyon euro karşılığında Espanyol'un yolunu tutarken, Antonio Dominguez ile de yollar ayrıldı. Valladolid yeni sezonu Real Betis deplasmanında açacak. 

EIBAR
Transfer döneminin hareketli takımlarından olan Eibar, kadrosunu Edu Exposito, Quique, Pedro Bigas, Roberto Olabe, Takshi Inui, Esteban Burgos, Roberto Correa, Alvaro Tejero, Asier Benito ve Ruben Lobato ile güçlendirdi. Geçen sezon gösterdiği performansla dikkat çeken Joan Jordan'ı 14 milyon euroya Sevilla'ya satan Eibar, Ruben Pena'yı da 8 milyon euroya Villarreal'e sattı. Eibar'da Pablo Hervias, Perre Milla ve Unai Elgezabal ile de yollar ayrıldı. Eibar yeni sezonu La Liga'nın yeni ekibi Mallorca deplasmanında açacak.


OSASUNA
La Liga'ya bu yıl geri dönen Osasuna, geçtiğimiz sezon 2. Lig'de 87 puanla şampiyon olan takımına Ruben Garcia, Avila, Marc Cardona, Robert Ibanez, Brandon, Darko Brasanac, Facundo Roncaglia, Adrian Lopez, Jaume Grau, Raul Navas, Pervis Estupinan ve Endika Irigoyen'i transfer etti. Bask bölgesi takımlarından olan Osasuna, Imanol Garcia, Carlos Clerc ve Miguel Diaz ile de yollarını ayırdı. Osasuna sezonu Leganes deplasmanında açacak. 

GRANADA
2016-2017 sezonunda küme düşen Granada, 3 sezon aranın ardından La Liga'ya geri döndü. Kırmızı-beyazlılar Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Roberto Soldado'yu transfer ederken Darwin Machis, Domingos Duarte, Yan Brice, Fede Vico, Neyder Lozano, Jose Antonio Martinez, Yangel Herrera ve Carlos Fernandez ile de kadrosunu güçlendirdi. Granda'da da Adrian Castellano, Pablo Vazguez, Sergio Pena, Nicolas Aguirre, Raul Baena, Alberto Martin ve Fran Rico ile de yollar ayrıldı. Granada sezonun ilk haftası Villarreal'e konuk olacak.

MALLORCA
Play-offlarla La Liga'ya yeniden yükselen Mallorca, ligin ilk maçında Eibar'ı konuk edecek. Vicente Moreno yönetimindeki Mallorca, Ante Budimir, Martin Valjent, Igor Zlatanovic, Josep Sane, Aleksandar Sedlar, Pablo Chavarria, Aleix Febas, Aleksandar Trajkovski, Alex Alegria ve Lumor'u transfer etti. Mallorca'da Montagud, Bustos, Cano, Ruiz, Faurlin ve Roige ile de yollar ayrıldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0