Bundesliga | İlk haftada, Kenan ve Kaan Bremen'i yıktı...

Son 7 yılda Bayern Münih’in hegemonyası altına aldığı ancak orta sıralarda müthiş bir rekabetin yaşandığı Almanya Bundesliga 16 Ağustos Cuma günü başladı. Bayern sürpiz bir şekilde kendi evinde Hertha Berlin’e takılırken, Dortmund, Augsburg’u rahat geçti. Bremen’de ise Türklerin damga vurduğu bir maç vardı. İşte Bundesliga’da ilk haftanın sonuçları…

BAYERN MÜNİH 2-2 HERTHA BERLİN
İlk haftada puan kaybeden şampiyonlar kervanına Almanya şampiyonu Bayern de katıldı. Allianz Arena’da konuk ettiği Herha’ya karşı Lewandoski’nin golüyle 1-0 öne geçse de skoru koruyamadı; 2 dakikada Lukebakio ve Grujic’ten  yediği 2 golle 2-1 geriye düşen Bayern, 60. Dakikada Lewandowski’nin penaltıdan attığı golle beraberliğe razı oldu.

BORUSSİA DORTMUND 5-1 AUGSBURG
Sezona Bayern Münih karşısında alınan Süper Kupa zaferiyle başlayan Favre’nin öğrencileri lige de iyi başladı. Dortmund, Signal Iduna Park’ta ağırladığı Augsburg’a karşı henüz 1. dakikada Niederlechner’in golüyle  1-0 geri düşse de bu gole 3. dakikada cevap verince sıkıntı yaşamadı ve mücadeleyi 5-1 kazandı.  Dortmund’un golleri Alcacer(2), Jadon Sancho, Reus ve yeni transfer Julian Brandt’tan geldi.


WERDER BREMEN 1-3 FORTUNA DÜSSELDORF
Bremen'de Ömer ve Nurili Werder Bremen'le, Kenan ve Kaanlı Fortuna Düsseldorf karşı karşıya geldi. Zorlu deplasmanda Fortuna Düsseldorf’u milli oyuncularımız galibiyete taşıdı… Düsseldorf, Kenan Karaman’ın 1 gol, 1 asist; Kaan Ayhan’ın 1 gol ile oynadığı mücadeleyi 3-1 kazandı ve lige deplasman galibiyetiyle başladı.

UNİON BERLİN 0-4 RB LEİPZİG
Almanya’da son yılların en istikrarlı ve başarılı takımlarından RB Leipzig ligin ilk haftasında, tarihinde ilk kez Bundesliga’da mücadele etme şansı yakalayan Union Berlin’e konuk oldu. Deplasman ekibi karşılaşmayı Halstenberg, Sabitzer, Werner ve Nkunku’nun golleriyle 4-0 kazandı.

BAYER LEVERKUSEN 3-2 PADERBORN
Geçtiğimiz sezonu 4. bitirerek Şampiyonlar Ligi bileti almayı başaran Bayer, ilk haftada ligin yeni takımlarından Paderborn’u konuk etti. Leverkusen oldukça zorlansa da mücadeleyi Bailey, Havatz ve Volland’ın golleriyle 3-2 kazanmayı başardı. Deplasman ekibinin golleri Sven Michel ve Streli Mamba’dan geldi.

BORUSSİA MÖNCHENGLADBACH  0-0 SCHALKE 04
Golsüz biten mücadelede milli oyuncumuz Ozan Kabak sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Bundesliga’nın 1. haftasında alınan diğer sonuçlar şöyle:
Freiburg 3-0 Mainz 05 
Wolfsburg 2-1 Köln
Eintracht Frankfurt 1-0 Hoffenheim

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0