La Liga | Griezmann, Camp Nou'ya 2 golle 'merhaba' dedi...

İspanya La Liga’da 2. Hafta maçları tamamlandı.  Haftanın sürprizi Real Madrid’in Bernabeu’da Vallodolid’le berabere kalması olurken ilk haftayı mağlubiyetle kapatan Barça  ise geriye düşse de Betis’i farklı mağlup etti. İlk iki hafta sonunda 2'de 2 yapan sadece iki takım olması da dikkat çekti. İşte La Liga’da ikinci haftanın sonuçları…

BARCELONA 5-2 REAL BETİS
İlk haftada San Mames Stadı’nda 38’lik Aduriz’in gazabına uğrayan Barça ikinci haftada Fekirli Betis’i ağırladı. Konuk ekip 15. dakikada yeni yıldızı Fekir'le öne geçse de maçın geri kalanında Griezmann’ı durdurmayınca mücadeleyi 5-2 kaybetti. Katalanlar'da yeni transfer Griezmann 2 gol 1 asistle geceye damga vurdu. Barça’nın diğer golleri Carles Perez, Alba ve Vidal’den geldi. Betis’in diğer golünü atan isimse Loren Maron’du.

Öte yandan geceye damga vuran bir başka isimse mücadeleye 78. dakikada oyuna dahil olan 16 yaşındaki Anssumane Fati idi. 16 yaş 298 günlük olan Fati, 1941’den bu yana La Liga’da Barcelona forması giyen en genç futbolcu oldu. Fati’den önce ligde Barcelona forması giyen en genç futbolcu 16 yaş ve 280 günlük olan Vicente Martinez’di.


REAL MADRİD  1-1 VALLADOLİD
Real, geçtiğimiz sezonki ölü toprağını üstünden atamıyor. Kötü bir hazırlık dönemi geçiren Eflatun Beyazlılar ligin ilk haftasında Celta’yı deplasmanda mağlup etse de 2. haftada Santiago Bernabeu’da Valladolid ile 1-1 berabere kaldı.  Aradığı golü 82. dakikada Benzema ile bulsa da 6 dakika sonra Sergi Guardiola ile beraberliği yakaladı ve Real’i 1 puana razı etti. Milli oyuncumuz Enes Ünal karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.


LEGANES 0-1 ATLETİCO MADRİD
Atletico yine tek golle kazandı... İlk haftada Getafe’yi kendi sahasında tek golle geçen Madrid ekibi Leganes’e de aynı tarifeyi uyguladı. Simeone’nin öğrencileri  71. dakikada Felix’in asistiyle Vitolo’nun ayağından bulduğu golle mücadeleyi kazandı ve 2'de 2 yaptı.

GRANADA 0-1 SEVİLLA
Ligi üst üste 2 deplasman maçıyla açan Sevilla bu fikstürden 6 puanla çıkmayı başardı... Ligin ilk haftasında Espanyol’u 2-0’la geçen Lopetegui’nin öğrencileri bu hafta ise Granada’yı  15 milyon Euro’ya Eibar’dan transfer edilen Joan Jordan’ın tek golüyle geçti ve 2. haftayı averajla Atletico Madrid’in önünde lider kapattı. Mücadeleye ilk 11’de başlayan eski oyuncumuz Fernando ise 90 dakika sahada kaldı.

La Liga'nın 2. haftasında alınan diğer sonuçlar ise şöyle:
Levante 2-1 Villareal
Osasuna 0-0 Eibar
Getafe 1-1 Athletic Bilbao
Celta Vigo 1-0 Valencia
Deportivo Alaves 0-0 Espanyol
Mallorca 0-1 Real Sociedad

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0