Mbaye Diagne'den ayrılık şartı..

Galatasaray'ın transfer döneminde satarak önemli bir gelir yaratmayı planladığı Mbaye Diagne'de işler pek istenilen gibi gitmiyor. Daha önce Arap kulüpleriyle ve İngiliz ekibi Aston Villa ile görüşen Senegalli oyuncu, transfer için menajeri William D'avila ile yaptığı görüşmede ayrılmak için şartlarını sundu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray yönetiminin yeni transferlere kaynak yaratmak amacıyla satmayı planladığı Mbaye Diagne, takımdan ayrılma koşullarını belirledi. Devre arasında imza attığı Sarı-Kırmıızılı kulüpten yılda 2 milyon 350 bin Euro net ücret alan Senegalli yıldız oyuncu, Arap yarımadası ve Avrupa kulüpleri için ayrı rakamlar belirledi. Galatasaray yönetiminin satmak istediği Diagne, kendisiyle ilgilenen Arap kulüpleri için yıllık 4.5, Avrupalılar için 3 milyon Euro ücret barajı koydu. Geçtiğimiz günlerde menajeriyle yaptığı görüşmede transferiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Diagne, Galatasaray'da mutlu olduğunu ve İstanbul'u çok sevdiğini ifade ederek, "Ben Galatasaray'ın oyuncusuyum. Daha 6 ay önce bu kulübe geldim ve şampiyonluk yaşadım. Eğer buradan ayrılmamı istiyorlarsa daha iyi şartlar sunmaları lazım. Aynı paraya veya daha düşük paraya gitmem. Yok eğer Galatasaray beni istemiyorsa, 4 yıllık kontratımda yazan 9.5 milyon Euro'yu ödesin gideyim." ifadelerini kullanarak yeni bir kriz oluşmasını sağladı. Ancak bu durumu teknik direktör Fatih Terim çok kısa sürede ele alarak oyuncusunun değer kaybetmesini yada transfer döneminde "kadro dışı" gibi bir imajda olmasından kurtardı.

Deneyimli teknik adam hafta sonu oynanacak olan Fiorentina karşılaşması için İtalya'da üç günlük kamp yapacak olan Galatasaray'ın kamp kadrosunda Senegalli oyuncuya da yer verirken, sezon öncesi son hazırlık maçı olan Fiorentina karşılaşmasında da forma vermeyi planlıyor. Böylelikle oyuncunun yeni bir kulüp bulana kadar değerini koruyacak olan İmparator, transfer dönemi sonunda Diagne'nin takımda kalması halinde de hazır olmasını sağlayacak. 

YÖNETİM EN AZ 13 MİLYON EURO İSTİYOR
Galatasaray yönetiminin devre arasında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Mbaye Diagne için bonservis olarak 13 milyon Euro istediğini belirtirken, daha önce pazarlık yapılan kulüplerle bu rakam üzerinde anlaşma sağlanamamıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0