ÖZEL | Emre Özcan: Nzonzi çok iyi bir pasör

Galatasaray'ın 1+1 yıllığına Roma'dan kiraladığı Steven Nzonzi'yi S Sport yorumcusu Emre Özcan ile konuştuk. Nzonzi'yle beraber pas kalitesinin zirveye çıkacağını belirten Emre Özcan, top kazanma becerisi ve hava hakimiyetinin de iyi olduğunu belirtti. 

Galatasaray son olarak kadrosuna Steven Nzonzi’yi kattı. Sizin çok iyi bir İtalya Ligi takipçisi olduğunu bildiğimizden Nzonzi’yi bize anlatır mısınız? Fransız yıldızın artısı ve eksisi, oyun defoları sizce neler.. 
Nzonzi öncelikle çok iyi bir pasör. 1.95'lik boyuna ve cüssesine karşın rakipten kazandığı toplardan ziyade ayak kalitesiyle ün yapmış ve pasörlüğü öne çıkmış bir oyuncu. Bu bağlamda Seri gibi üst seviye bir oyuncunun üzerine transfer edilmesi orta sahadaki top hakimiyetini de çok daha üst bir noktaya çıkaracaktır. Buna karşın birebirde mükemmel bir savunmacı olduğu söylenemez. Yaşını alması, temposunun da görece düşmesiyle birlikte fazla önde konumlanan Belhanda-Seri ikilisinin arkasında zaman zaman problemler yaşayabilir. Oyuncunun Sevilla dönemindeki keskinliğinde olmadığı kesin ama uzun boyunun getirdiği hava hakimiyetiyle birlikte pas kalitesi ve top kazanma becerisi onu Galatasaray için komple bir paket haline getiriyor.

Geçen sezon Fernando & Badou Ndiaye orta sahasıyla oynayan Galatasaray, hemen hemen aynı mali şartlarla yeni sezonda Seri & Nzonzi ikilisiyle oynayacak. Bu geçişi nasıl yorumluyorsunuz? Saha içinde tabir-i caizse neler değişecek? 
Pas kalitesinin zirveye çıkacağı kesin. Nzonzi geçmişte savunma önünde tek olarak da, çift pivotta da iyi performanslar gösterebildiğini ortaya koydu. Keza Seri'nin de çift pivotta oynama becerisi var. Bu da Galatasaray'ı zaman zaman Belhanda'nın 10 numarada konumlandığı 4-2-3-1 ve bazen de 4-3-3 oynamasını mümkün kılacak. İki orta saha yapısından da rakibe göre verim alınabilecek profile sahipler.

Galatasaray’ın geçen sezon rakibin orta alanda baskısı sonrasında zorlandığına ve hatta Şampiyonlar Ligi’nde bu anlamda çok ciddi sorunlar yaşadığını gördük. Nzonzi hamlesi sonrası bu soruna çözüm bulunabilir mi?
Bu yönden Galatasaray'ın mevcut transferlerle aşama kaydetmesi gerekir. Hem Seri hem de Nzonzi A sınıf pasörler ve Belhanda'yla birlikte bu anlamda yeteneği maksimize olacak bir Galatasaray var. Ama rakibin direncine sadece pas yaparak cevap vermek her zaman mümkün olmuyor. Bu yönden iki yeni transferin de Belhanda'nın mücadeleciliğine katılması gerekir.

Geçen sezon orta alanda hızlı geçiş oyunu için yavaş kalan yada tempo sorunu olan bir Galatasaray görmüştük. Nzonzi için de “yavaş” eleştirisi gelmişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Nzonzi'nin yavaşlığının geçiş kalitesini düşüreceğini sanmıyorum zira geçiş sadece top sürerek yapılacak bir şey değil. İyi pasla da geçişi başlatabilirsiniz ve Nzonzi de savunma önünde size bunu verir. Belhanda ve Seri'nin dripling kalitesi diğer alanda Galatasaray'a yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0