Premier Lig | Lampard'lı Chelsea ilk kez kazandı!

Avrupa'nın en büyük ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Lig'de 3. hafta maçları oynandı. Lampard'lı Chelsea ilk galibiyetini alırken, haftanın maçında Liverpool, Arsenal'i 3 golle geçti. Premier Lig'de haftanın sonuçları şu şekilde..

NORWICH CITY 2-3 CHELSEA
Frank Lampard yönetiminde sezonun ilk 2 maçında istediğini alamayan Chelsea, Norwich deplasmanında maça hızlı başladı ve 3. dakikada genç oyuncusu Tammy Abraham ile golü buldu. Ev sahibi 6. dakikada bu gole Todd Cantwell ile cevap verirken Mason Mount bu haftayı da boş geçmedi ve Chelsea'yi bir kez daha öne geçirdi. Dakikalar 30'u gösterdiğinde bu sezona çok iyi giren Pukki sahneye çıktı ve skoru eşitledi. Yüksek tempoda geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda oyunun kontrolünü Chelsea elinde tuttu. Maviler, 68. dakikada Tammy Abraham'ın ayağından müthiş bir gol buldu ve zorlu deplasmandan 3 puanla ayrıldı. Bu skorla Chelsea, Lampard yönetimindeki ilk galibiyetini aldı. 


SHEFFIELD UNITED 1-2 LEICESTER CITY
Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester, Sheffield deplasmanında kontrollü geçen maçta 30. dakikada yıldız futbolcusu Jamie Vardy ile golü buldu. Ev sahibi ekip Oliver McBurnie ile skoru eşitledi. Dakikalar 70'i gösterdiği Çağlar Söyüncü'nün kafasından seken topta gelişine vuran Harvey Barnes topu ağlara gönderdi ve Leicester'a deplasmanda galibiyeti getirdi. Geçen hafta Chelsea deplasmanında maçın adamı seçilen Çağlar, bu haftada galibiyet golünde asist yaparak iyi performansını sürdürdü. 


Çağlar Söyüncü'nün performansı şu şekilde:
Topla buluşma: 86
Pas: 55/69
Pas isabet oranı: %89.7
Kazandığı ikili mücadele: 13/19
Hava topu kazanma: 9/12
Top kapma: 4
Pas arası: 2
Uzaklaştırma: 8
Asist: 1
Şut pası: 1
(İstatistik = Opta) 

MANCHESTER UNITED 1-2 CRYSTAL PALACE
Old Trafford'da oynanan karşılaşma ev sahibi ekibin kontrolünde geçerken Crystal Palace, 32.dakikada yakaladığı kontra atakta Jordan Ayew ile öne geçti. Kırmzı Şeytanlar'ın neredeyse tek kale oynadığı müsabakada 70. dakikada Marcus Rashford penaltı atışından yararlanamazken 89'da Daniel James skoru eşitledi. Maçın son dakikasında Palace yine bir kontra atakta Patrick van Aanholt golü buldu ve Old Trafford'dan 3 puanla ayrıldı.


LIVERPOOL 3-1 ARSENAL
Premier Lig'de haftanın maçı tempolu başladı. Arsenal, kontra ataklarda Nicolas Pepe ile etkili olsa da 41. dakikada ev sahibi ekip Matip ile 1-0 öne geçti. İkinci yarının başında Salah ile 2'ye çıkaran Liverpool, 58'de yine Salah'ın ayağından bulduğu müthiş golle skoru 3-0'a getirdi ve rahatladı. Maçın 85. dakikasında Lucas Torreira attığı golle maçın sonucunu tayin etti. 

BOURNEMOUTH 1-3 MANCHESTER CITY
Geçen hafta sahasında Tottenham ile 2-2 berabere kalan Manchester City, Bournemouth deplasmanında maça hızlı başladı ve 15. dakikada Agüero ile öne geçti. 43'de Sterling ile farkı 2'ye çıkaran Guardiola'nın talebeleri, 45'de Harry Wilson'un golüne engel olamadı ve devreye 2-1 ile girildi. City, 64'de Agüero ile bir gol daha buldu ve karşılaşmada 3 puan ile ayrıldı. 

Premier Lig'de haftanın diğer sonuçları şu şekilde:
Aston Villa 2 - 0 Everton (Everton'da Cenk Tosun kadroya alınmadı.)
Brighton & Hove Albion 0 - 2 Southampton
Tottenham 0 - 1 Newcastle United
Wolverhampton 1 - 1 Burnley

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0