Serie A | Yeni sezon resmen başladı!

Avrupa'nın en büyük liglerinden biri olan İtalya Serie A'da yeni sezon resmen başladı. Son şampiyon Juventus galibiyetle başlarken Cengiz Ünder'in gol attığı maçta Roma, Genoa ile yenişemedi. Serie A'da ilk haftada alınan sonuçlar şu şekilde...

PARMA 0-1 JUVENTUS
Serie A'nın açılış maçında son şampiyon Juventus, Parma'ya konuk oldu. Bu sezon kadrosunu daha da güçlendiren siyah-beyazlılar, Giorgio Chiellini'nin attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Müsabakanın 35. dakikada  Cristiano Ronaldo'nun attığı bir gol VAR'dan döndü. Mücadelede başka gol olmadı ve Juventus beklendiği gibi lige galibiyetle başladı. Torino ekibinde milli futbolcumuz Merih Demiral kulübede oturdu ve oyuna girmedi.

FIORENTINA 3-4 NAPOLI
Serie A'da ilk haftanın maçında gol şov yaşandı. Artemio Franchi'de taraftarının desteğiyle maça iyi giren Fiorentina, Erick Pulgar ile 1-0 öne geçerken devrenin sonunda Napoli, Mertens ve Insigne'nin golleriyle 2-1 öne geçti. İkinci yarının başında Nikola Milenkovic skoru eşitlerken 4 dakika sonra Callejon yeniden konuk takımı öne geçirdi. 61'de oyuna giren yeni transfer Kevin Prince Boateng, 65'de Mor Menekşeler'e eşitliği getiren golü kaydederken, Napoli'nin cevabı gecikmedi ve 67'de Insigne bir kez daha takımını öne geçirdi. Kıran kırana geçen maçta Eljif Elmas, 72. dakikada oyuna dahil olurken maçta başka gol olmadı ve Napoli, Floransa'dan 3 puanla ayrıldı.


UDINESE 1-0 MILAN
Bu sezon yeni bir yapılanmaya giderek Gattuso ile yolları ayıran ve takımı Marco Giampaolo'ya emanet eden Milan, ligin ilk haftasında bekleneni veremedi. Hakan Çalhanoğlu'nun ilk 11'de başladığı karşılaşmada Milano ekibi, Rodrigo Becao'nun golüne engel olamadı ve Igor Tudor'un Udinese'sine 1-0 mağlup oldu. Geçen sezon takımı ligde tutan Tudor, bu sezona da iyi bir giriş yaparak taraftarından alkış topladı.

Hakan Çalhanoğlu'nun performansı şu şekilde:
Topla buluşma: 72
Pas: 42/52
Pas isabet oranı: %80.8
Kazandığı ikili mücadele: 6/12
Şut: 1
Orta sayısı: 3 
Şut pası: 1
Top kapma: 1
Uzaklaştırma: 3
(İstatistik = Opta)

ROMA 3-3 GENOA
Geçen sezon ligde ve Avrupa'da hayal kırıklığı yaşayan Roma, sportif direktör Monchi ve Eusebio Di Francesco ile yolları ayırmıştı. Paulo Fonseca ile yeni bir yapılanmaya giden Roma, sezonun ilk maçında 3 kez öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı. Sarı-kırmızılılar 6. dakikada Cengiz Ünder ile öne geçti. Geona 16'da Andrea Pinamonti'nin golüyle skoru eşitlerken 30'da sahneye Edin Dzeko çıktı ve takımını bir kez daha öne geçirdi. İlk yarının sonunda konuk takım Domenico Criscito'nun attığı golle soyunma odasına eşitlikle girdi. İkinci yarının başında Aleksandar Kolarov bir kez daha Roma'yı öne geçirse de maçta son sözü Christian Kouame söyledi ve maç 3-3 sona erdi. Cengiz Ünder gösterdiği performansla Roma'da maçın adamı olurken, Mert Çetin maç kadrosunda yer almadı.

Cengiz Ünder'in performansı şu şekilde: 
Topla buluşma: 54
Pas: 39/42
Pas isabet oranı: %92
Kazandığı ikili mücadele: 3/5
Hava topu kazanma: 1
Gol: 1
Şut: 4
Orta sayısı: 2 
Şut pası: 4
Uzaklaştırma: 1


TORINO 2-1 SASSUOLO
Mert Müldür'ün yedek başladığı maçta Sassuolo, Torino'ya konuk oldu. Ev sahibi takım Simone Zaza'nın 14. ve 55. dakikalarda attığı gollerle galip gelirken Sassuolo'nun tek golü 69'da Francesco Caputo'dan geldi. Mert Müldür yedek başladığı maçta 68. dakikada oyuna girdi.

Mert Müldür'ün performansı şu şekilde: 
Topla buluşma: 22
Pas:13
Kazandığı ikili mücadele: 2/4
Orta sayısı: 1
Şut pası: 1
Top kapma: 2
Uzaklaştırma: 1

Serie A'da ilk haftada alınan diğer sonuçlar şu şekilde:
SPAL 2 - 3 Atalanta
Cagliari 0 - 1 Brescia
Sampdoria 0 - 3 Lazio
Hellas Verona 1 - 1 Bologna
Inter 4 - 0 Lecce

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0