TFF Süper Kupa | Hazırsak başlıyoruz..

2018/19 sezonunu Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu ünvanıyla tamamlayan Galatasaray, yeni sezonun ilk resmi karşılaşması olan TFF Süper Kupa karşılaşmasında geçtiğimiz sezon lige veda eden Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak. 7 Ağustos Çarşamba günü Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetirken, karşılaşma öncesi bilgiler ve istatistikler şu şekilde..

2018/19: 4 MAÇTA 2 GALİBİYET
Galatasaray ve Akhisar Belediyespor geçtiğimiz sezon dört kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmalardan 2-2'lik eşitlik çıktı. Sezonun açılış maçı olarak TFF Süper Kupa'da karşı karşıya gelen iki ekip, normal süresi 1-1 biten sona eren karşılaşmada penaltılara kaldı. İlk dört penaltıyı gole çeviren Galatasaray'da beşinci penaltıda topun başına geçen Bafetimbi Gomis penaltıyı kaçırırken; Akhisar Belediyespor adına beşinci penaltıyı kullanan Seleznov takımının kulüp tarihindeki ilk Süper Kupa şampiyonluğunu ilan ediyordu. Süper Kupa'nın ardından Süper Lig'de sezonun 6. haftasında Akhisar Belediyespor'a deplasmanda konuk olan Galatasaray, rakibi karşısında çok kötü bir performans sergileyerek sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Bu mağlubiyetin ardından teknik direktör Fatih Terim ilk kez devre arası transfer dönemini işaret ederken, maçın 10.dakikasında Galatasaray adına Garry Rodrigues'in penaltı kaçırdığı karşılaşmada Akhisar Belediyespor'a galibiyeti getiren goller Elvis Manu - Güray Vural ve Mustafa Yumlu'dan gelmişti. 

Süper Kupa ve Süper Lig'de ilk maçını kaybeden Galatasaray, rakibi karşısında belkide sezonun en değerli galibiyetini ligin 23. haftasında elde etti. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmada uzatma dakikaların son anlarında (90+5) Kostas Mitroglou'nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray hem rakibine karşı ilk galibiyetini almış oldu, hem de şampiyonluğun habercisi olan kış aylarında son dakika golüyle maç kazanma ritüeline imza attı. Bu galibiyetin ardından Mayıs ayında Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelen iki ekipte kazanan bir kez daha Galatasaray oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçilirken, 57. dakikada Güray Vural'ın attığı golle Akhisar Belediyespor öne geçti. Mücadelenin 66. dakikasında Mbaye Diagne'nin penaltı vuruşundan yararlanamayan Galatasaray, mücadelenin bitimine 10 dakika kala Sinan Gümüş'ün penaltı golüyle eşitliği yakaladı ve 88. dakikada Sofiane Feghouli'nin golüyle de maçta öne geçti. Mücadelede son sözü 90+4. dakikada Mbaye Diagne söyledi ve sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. 

SÜPER LİG: EN ÜSTTEKİYLE, EN ALTTAKİ..
Galatasaray geçtiğimiz sezon ligde 34 maç sonunda 20 galibiyet - 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak topladığı 69 puanla şampiyonluk sevinci yaşadı. Teknik direktör Fatih Terim'in öğrencileri bu karşılaşmalarda 72 gol atıp, kalesinde 36 gol görürken bir çok başarılı performansı da beraberinde getirdi. İç sahada maç kaybetmeyen Aslan, aynı zamanda ligi 3.sırada tamamlayan ezeli rakibi Beşiktaş ile birlikte ligin en golcü takımı oldu. Lig ikincisi Medipol Başakşehir'in ardından ligin en iyi savunma takımı olan Galatasaray, ligin en az gol yiyen 2. takımı olarak sezonu noktaladı. 

Sezona kulüp tarihinin en önemli başarılarından birisiyle başlayan ve Galatasaray'a karşı penaltılarla TFF Süper Kupa'yı kazanan Akhisar Belediyespor için geçtiğimiz sezon oldukça çalkantılı geçti. Bir çok teknik adam değişikliği yaşayan Manisa ekibi, lig sonunda 34 maçta 6 galibiyet - 9 beraberlik ve 19 mağlubiyetle lige veda etti. Süper Lig'i son sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor, kupada ise final oynama başarısı göstererek dikkat çekti. 

DÖRT SEZON SONRA DUBLE ŞAMPİYONLUK
Geçtiğimiz sezon hem ligde hem de kupada şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray, dört yıl aradan sonra bu başarıyı tekrarlamış oldu. Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde kulüp tarihinde 22. lig ve 18. kupa şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray'da bu başarıyı son olarak 2014/15 sezonunda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu gerçekleştirmişti. 

Geçtiğimiz sezon ligde kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren ve 11 puan geriden gelerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, kupa finalinde de Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırmıştı. 

2019-2020: YAŞANAN DEĞİŞİKLİKLER
Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk sevinciyle sezonu tamamlayan Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunda önemli değişikliklere gitti. Şampiyon kadrosundan toplamda 7 oyuncusuyla yollarını ayıran Galatasaray, genç takımdan da 6 oyuncusunu çeşitli takımlara kiralık olarak gönderdi. Sezon sonunda satın alma opsiyonu kullanılan Luyindama haricinde 8 yeni oyuncuyla sözleşme imzalayan Galatasaray'da teknik heyet ayrıca genç takımdan da 5 oyuncuyu A takım kadrosuna dahil etti. Yeni sezon öncesi kamp çalışmalarına İstanbul'da başlayan ve Avusturya'da devam eden Galatasaray, bu süre içerisinde 4 hazırlık maçı yaptı. RB Leipzig ve Ausburg karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, Bordeaux ve Panathinaikos karşısında galip gelmeyi başardı. 

Akhisarspor transfer döneminde kadrosuna 7 yeni transfer yaparken, 2 oyuncusu da kiralık sözleşmelerinin sona ermesinin ardından takıma döndü. U21 takımından da 7 oyuncusunu A takıma çıkartan yeşil-siyahlı ekip, geçtiğimiz sezon forma giyen 14 oyuncusuyla da yollarını ayırdı. Teknik direktörlük görevine Mehmet Altıparmak'ı getiren Manisa ekibi yeni sezonda TFF 1.Lig'de mücadele edecek. Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum ve Kızılcahamam'da yaptığı kampla gerçekleştiren Akhisarspor oynadığı hazırlık maçında Altınordu karşısında sahadan galibiyetle ayrılırken, Gençlerbirliği karşısında sahadan mağlup ayrıldı. Manisa ekibi son olarak Türkmenistan Ligi ekiplerinden FK Ahal karşısında 1-0 yenik ayrılırken, son hazırlık maçında Azerbaycan ekibi Sumoaayit karşısında da golsüz beraberlikle sahadan ayrıldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0