Analiz | Sorunlar kaldığı yerden devam ediyor..

Galatasaray sezonun 4. maçında evinde yeni transferleriyle Kasımpaşa karşısına çıktı. Geçen haftanın aksine Ömer Bayram yerine Lemina, forvette Diagne yerine de Falcao başladı. Haliyle Galatasaray taraftarında oyun olarak beklenti yükselmiş durumda. Ligin açık ara en iyi kadrosunun Süper Lig'in en çok şampiyon olan teknik direktörüyle birleşiminin çok iyi sonuç vermesi bekleniyor.

Galatasaray maça yine geçen haftalara göre pek de farklı başlamadı. Yine oldukça yavaş olan pas temposunun değişimi yoktu. Mariano'nun hücumda kalıp arkasına atılan toplara yine bir çözüm yoktu. Hücumda yine Galatasaray yerleşince yine kenar ortalarından başka çözümü yoktu. Kısacası isimler değişse de Galatasaray'ın sorunları aynen devam etti. Kasımpaşa önde baskı yapınca topu öne taşımak için Galatasaray yine kurtuluş savaşı verdi. Galatasaray için tek maçlık konuşmak yersiz olacak çünkü Galatasaray'ın sorunları 2 yıldır devam ediyor ve çözüm de nasıl oluyorsa asla bulunamıyor. Geçen sezonlarda her sorun için basit bir bahane vardı; Fatih Terim'in kendi kadrosu değil. Lakin bu sezon böyle bir bahane üretmeniz mümkün değil çünkü ilk çıktığı maçtaki kadrodan sadece 3 oyuncu kaldı. Transfer döneminde gitmesine izin vermediği Belhanda, geçen sezonun yıldızı Feghouli ve 2 sezondur Galatasaray'ın tek hücum opsiyonu olan Mariano-Belhanda-Feghouli üçgeninin parçası Mariano.

Fatih Terim artık eskisi gibi pres oyunu oynatan bir hoca olmadığını geçen sezon belli etmişti. Bu değişimi yaşarken ise en büyük değişimi önde pres düzeninden vazgeçerek yapmış gibi. Terim'in kendi sözleriyle eskiden topun olduğu her yer bizim için pozisyon diyordu şimdi ise Galatasaray topu kaybettiği an geriye koşuyor. Ön alanda baskı yapmıyor. Rakip stoperler istediği gibi at koşturuyor, ikinci bölgeye kadar baskı görmüyor. Bunlar futbolun içinde olan şeyler bu da bir oyun tercihidir ama bu oyunu oynayacaksınız savunma oyuncularınız çok iyi pozisyon almalı, Galatasaray da bu yok. Merkezde sağlam kalmalısınız ama Galatasaray orta sahası jel gibi geçirgen. Top rakipteyken çok iyi yerleşip iyi alan daraltmalısınız ama takım içerisinde bu da yok. Fatih Terim’in saha içi oyun şablonunda geçirdiği dönüşüm pek de iyi sonuç vermiş gibi gözükmüyor.

Galatasaray gerçeklerle Çarşamba günü yüzleşecek. Ak koyun kara koyunun belli olacağı gün 18 Eylül günü olacak. Galatasaray bu oyunla ve oyun yapısıyla Şampiyonlar Ligi'nde şansı pek yok. Bu zorlu gruptan çıkmak için oyuncu kalitesi ve konsantrasyonun üst seviyede olması gerekiyor. 2 sezondur şampiyonluğu getiren bireysel performansların yine ortaya çıkması gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0