Şimdi Nerede? | Bruno Fitipaldo...

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız'ın 2016-2017 sezonunun ortasında Orlandina Basket'ten kadrosuna kattığı Bruno Fitipaldo'nun kariyerini "Şimdi Neredeler" köşemizde sizler için derledik. Yenilmez Armada'da vasat bir performans gösteren Fitipaldo, şu anda kariyerine İspanya'nın Burgos takımında devam ediyor.

2 Ağustos 1991 tarihinde Uruguay’da doğan Bruno Fitipaldo, basketbola ülkesinin Malvin takımında başladı. Malvin'de gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Uruguaylı oyun kurucu, 2014 yılında yine ülkesinin Obras Sanitarias takımıyla anlaştı. Obras'ta da iyi performansını sürdüren Fitipaldo, Güney Amerika’da gösterdiği başarılı performansların ardından bu yıl İtalya Legabasket A’da Capo d’Orlando takımıyla anlaşmış, ilk beş maçta 18 sayı – 2.6 ribaund – 8.8 asist ortalamaları tutturarak dikkatleri üzerine çekti. Galatasaray'a geldiği sezon ligde çıktığı 11 maçta 32 dakika süre alarak 15.0 sayı, 7.5 asist, 2.5 ribaund, 1.3 top çalma ortalama ile oynayan Fitipaldo, 2016-2017 sezonunda Eurocup şampiyonu unvanıyla Euroleague'de yer alan Galatasaray ile anlaşmaya vardı.
Eurocup şampiyonu unvanıyla Euroleague katılan Galatasaray, 2016-2017 sezonunda oyun kurucu pozisyonunda büyük eksiklik yaşıyordu. Bir önceki sezon sarı-kırmızılı forma altında gösterdiği performansla Eurocup MVP'si seçilen Errick McCollum'u takımda tutamayan Cimbom, yıldız oyuncunun yerini dolduramamıştı. O sezonun ortasında oyun kurucu için arayışlarına başlayan Cimbom, Bruno Fitipaldo'yu sezon sonuna kadar kadrosuna katmıştı. Yabancı sınırı nedeniyle ligde fazla şans bulamayan Fitipaldo, Euroleague'de daha çok forma şansı bulmuştu. Uruguaylı guard, Euroleague'de 16 maçta ortalama 14.1 süre alırken 5.4 sayı - 0.3 ribaund - 2.4 asist - 0.3 top çalma ile oynamıştı. Fiziği nedeniyle Euroleague'de zorluk yaşayan Fitipaldo, yetersiz bulunmuştu.
ZALGIRIS MAÇINDA ALEV ALMIŞTI
Galatasaray'ın Zalgiris Kaunas'ı Abdi İpekçi'de 87-79 yendiği karşılaşmada 21 sayı - 6 asist ile oynayan Fitipaldo, maçın yıldızı olmuş ve galibiyeti getirmişti. Uruguaylı oyun kurucu başarılı performansını bir sonraki haftaya da taşımıştı. Sarı-kırmızılıların deplasmanda EA7 Emporio Armani Milano'ya 92-87 mağlup olduğu maçta Fitipaldo, 17 sayı - 2 ribaund ve 4 asist ile oynamış ve takımın ayakta kalan ismi olmuştu. Uruguaylı oyuncunun sonraki haftalarda ise performansı düştü. 

MCCOLLUM GERİ DÖNDÜ, FORMA ŞANSI BULAMADI
Galatasaray o sezon guard sorununu Bruno Fitipaldo ile de çözemeyince çareyi eski oyuncusu Erick McCollum'u geri getirmekte buldu. O dönem ilk olarak FCN Blog'un duyurduğu bu transfer sonrasında Fitipado forma şansı bulamadı. Uruguaylı oyun kurucu Basketbol Süper Ligi'nde 9 maçta ortalama 18.5 dakika süre bulurken 6.7 sayı - 1.2 ribaund - 2.2 asist ortalamalarına imza atmayı başarmıştı. O sezon ligde çeyrek finalde Anadolu Efes'e elenen Galatasaray, sezonun bitimiyle yeni bir yapılanmaya gitmiş ve başta koç Ergin Ataman olmak üzere takımın neredeyse tamamı ile yolları ayırmıştı. 
GALATASARAY'DAN AYRILDI, İTALYA'YA GERİ DÖNDÜ
Galatasaray'da istenen performansı gösteremeyen ve sezonun bitimiyle takımdan ayrılan Bruno Fitipaldo, 2017-2018 sezonunda yeniden İtalya'ya döndü. Sidigas Avellino takımıyla anlaşan Uruguaylı guard, ligde ortalama 18 dakika süre şansı bulurken 8.0 sayı - 2.9 asist ve 1.3 ribaund ortalamaları yakamıştı. Geçen sezon İspanya ACB Ligi ekiplerinden San Pablo Burgos ile anlaşan Fitipaldo, Burgos'ta ortalama 24 dakika süre şansı bulan Uruguaylı oyuncu, 8.7 sayı - 4.3 asist - 1.7 de ribaund ortalamalarına imza attı. Fitipaldo kariyerine San Pablo Burgos formasıyla devam ediyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0