Fatih Terim: Kaybetmeye de hiç niyetimiz yok!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ikinci maçında Ali Sami Yen'de Paris Saint Germain'i konuk edecekken maç öncesinde teknik direktör Fatih Terim basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oynanan oyundan memnun olmadığını ifade eden Terim, taraftarın karamsarlığa kapılmaması gerektiğini de ifade etti. Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde:

TAKIMIMIN İYİ BİR REAKSİYON GÖSTERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden biriyle oynuyoruz. Çok beğendim bir teknik direktörü ve çok da iyi oyuncuları var. Rakibimize sonsuz saygı duyuyoruz ancak bizim de niyetimiz saygı görmek. Şampiyonlar Ligi'nin yabancısı değiliz, bu tip takımlarla oynadık. Bir şey söylemek istiyorum, 'Neymar yok vah vah, Cavani de sakatlanmış çok kötü, bu büyük avantaj' gibi söylemlere Galatasaraylılar kanmasın.  Bu işin keyfini çıkaracağız. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmadığına göre sahada biz de bir sürpriz yapmaya, iyi bir netice almaya gayret göstereceğiz. Sonuç ne olursa olsun burada olmanın gururunu yaşayacak Galatasaraylılar. Çünkü buralarda olunca PSG ve Real Madrid ile oynayabiliyorsunuz. Takımımın iyi bir reaksiyon göstereceğini düşünüyorum. Bir derbiden 3 gün sonra Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir takımla karşılaşmak kolay değil. Handikaplarımız var ama hiçbirine sığınmadan, bu turnuvaya başlamadan 3 günde 1 maç oynayacağımızı biliyorduk. Alışmalıyız

TEMPOLU BİR OYUN OYNAMADIĞIMIZ BİR GERÇEK 
Göze hoş gelen, seyir zevki olan, coşkulu, tempolu bir oyun oynamadığımız bir gerçek. Benim de bundan hoşlanmadığım açık. Geçen sezona göre 4-5 farklı oyuncuyla oynuyoruz. Birlikte oynadıkları maç sayısı 2 ya da 3. Birlikte oynama kültürünün yanında, alışık ve tanışık olma refleksi diye de bir şey var. Bu da maç yaptıkça artacak, tempo ve fizikle de mevcut şartlardaki pek çok şey değişecek. Son 2 sezonun kadrosunun çatısı tamamen farklı. Dolayısıyla değişimlerin etki göstermesi için gerekli ve yeterli zamanı tanımak lazım. En az 5-6 oyuncunun bizimle beraber sezon öncesini geçirmediği de ortada. Futbolda artık eskisi gibi modeller, sistemler veya adı konmuş dizilişlerin olmadığını görürsünüz. Mesele başka bir boyutta. Oyun içerisinde dizilişten tutun oyuncu tercihlerinize kadar her şey anlık olarak değişiyor. Tek bir sistemle oyun anlayışıyla maçı bitiremezsiniz. Bir analiz yapıyorsunuz ve karşı takımla kendi takımınızı karşılaştırıyorsunuz. Çıkan analizle sizi 3 puana yaklaştıran en iyi formülü bulacaksınız, ilk 11'i belirleyeceksiniz, 90 dakikayı 4'e 5'e böleceksiniz ve her bölüm için kurgu yapacaksınız. Futbol böyle artık.

GÜÇLÜ BİR OYUN PLANIMIZ VAR
Bizim güçlü bir oyun planımız var. Son 2 sezonun şampiyonu olan takım gibi. Topa çok fazla sahip olan, rakibin de topa daha az sahip olması için çaba sarf eden bir takım... Ana felsefemiz bu. O kadar çok iletmediğimiz, paylaşmadığımız sebep veya bahane olur diye söylemediğimiz birçok saha içi ve saha dışı olaylarla uğraşıyoruz kendi içimizde. Öğleden sonra Lemina sakatlandı mesela. Kimi diyor ki çift santrfor oynanabilir, kimi diyor Galatasaray 3. bölgeye gidemiyor... Galatasaray benim dönemlerimde buna alışkın değil. Bir sezonu hatırlıyorum 6-7 santrforla bitirdik. En son Drogba'yı almıştık, 2 çıkıp 2 giriyordu. Feghouli'nin hiç durmadan devam ettiği, hazırlık dönemi geçirmediği bir dönem yaşıyoruz. Falcao da aynı şekilde. Lemina, uzun zamandır oynamıyor. Seri bizle sezon başı geçirmedi. Bu handikapların hepsini oynadıkça yeneceğiz.

KARAMSAR OLAN VARSA SAKIN BÖYLE DÜŞÜNMESİN
Galatasaray seyircisinin maça üzülmesini anlarım. Derbiyi sonradan bir daha izledim, biz 2 puan kaybetmişiz. 15-65 arası pozisyonlarımız var. Seyircinin üzülmesini anlarım ama benim olduğum yerde Galatasaray seyircisinin karamsarlığını kabul edemem. Biz nerelerden kazandık, nerelerden şampiyon olduk, nerelerden Avrupa şampiyonu olduk. Kulübümüzle, taraftarımızla birleştiğimizde ortaya çıkan tablo, herkesin parmak ısırdığı bir tablodur. Karamsar olan varsa sakın böyle düşünmesin. Kaybedersek de onların gurur duyabileceği şekilde kaybederiz. Kaybetmeye de hiç niyetimiz yok Allah'a şükür.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0