Florin Andone resmen Galatasaray'da!

Galatasaray, Radamel Falcao'nun ardından transfer döneminin son gününde bir bomba daha patlattı. Sarı-kırmızılılar, Premier Lig ekiplerinden Brighton Hove Albion forması giyen Rumen forvet Florin Andone'yi 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Cimbom bu transfer için İngiliz ekibine 700 bin euro ödeyecekken,  Rumen golcü, 2.5 milyon euro garanti ücret alacak.

Futbola İspanya'da CD Castellón takımında başlayan Florin Andone, altyaş takımlarında gösterdiği performansın ardından Villarreal B takımına transfer oldu. Ertesi sezon Atlético Baleares'e kiralanan Rumen forvet, A takım düzeyinde ilk maçlarına burada çıktı. Andone, Baleare'te 34 karşılaşmada 12 gol atarak dikkatleri üzerine çekti ve Cordoba'ya transfer oldu. Rumen oyuncu Cordoba'da gösterdiği performansla yıldızını parlattı. İspanyol ekibinde 58 karşılaşmaya çıkan Andone, 27 gol atarken 8 de asist üretti ve 35 gole katkıda bulundu. Tecrübeli oyuncu burada gösterdiği performansla 5.7 milyon euro karşılığında Deportivo La Coruna'nın yolunu tuttu. 


DAHA ÖNCE DE GALATASARAY'IN GÜNDEMİNE GELMİŞTİ 
Deportivo La Coruna formasıyla da iyi işler yapan Andone, çalışkanlığı ve mücadeleci oyunuyla dikkatleri çekti. Deportivo ile 69 maça çıkan başarılı forvet, 18 kez rakip fileleri sarsarken 6 da asist üretti. Deportivo'da gösterdiği performansın ardından 2016 yılında Galatasaray'ın gündemine gelen Andone, yapılan girişimlere rağmen o dönem sarı-kırmızılı formayı giyememişti. Rumen oyuncu gösterdiği başarılı performansla geçen sezon 6 milyon euro karşılığında Brighton Hove Albion'a transfer oldu. İngiltere'deki ilk sezonunda 30 maçta forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, 6 gol atmayı başardı. 

MİLLİ TAKIMDA 21 MAÇA ÇIKTI
Romanya Milli Takımı formasını ilk kez 13 Haziran 2015 tarihinde 22 yaşındayken giyen Florin Andone, Milli Takımı'yla toplam 21 karşılaşmaya çıktı. 26 yaşındaki yıldız oyuncu bu süreçte 1 gol atarken 1 de asiste imza attı. 2 yıldır milli takımdan uzak kalan Andone, bu yıl milli takıma döndü. Yıldız oyuncu milli takımının Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İspanya ve Malta ile oynayacağı maçların aday kadrosuna dahil edildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0