Mario Lemina resmen Galatasaray'da!

Galatasaray, transferin son gününde adeta alev aldı. Sarı Kırmızılılar, Southampton'ta forma giyen 26 yaşındaki Gabonlu orta saha oyuncusu Mario Lemina'yı da kadrosuna kattı. 1 yıllığına kiralanan oyuncu için kulübüne 1 milyon Euro kiralama bedeli, oyuncuya ise 2 milyon 50 bin Euro maaş verilecek. Gabonlu oyuncunun satın alma opsiyonu ise 16 milyon Euro...

MARSİLYA'DA ZİRVE YAPTI
Tam adı Mario Rene Junior Lemina olan Gabonlu yıldız, futbol hayatına Fransa'nın Lorient takımının altyapısında başladı. Burada gösterdiği etkili performansla dikkatleri üzerine çeken oyuncu, 2013 yılında 4 milyon Euro karşılığında Marsilya'ya transfer oldu. Marsilya'da vazgeçilmez isimlerin başında gelen ve tavan performansını burada sergileyen oyuncu, 2015 yazında satın alma opsiyonuyla Juventus'a kiralandı. Gabonlu oyuncu iyi bir performans sergileyince 2016-2017 sezonu başında Juve 9.8 milyon Euro karşılığında bonservisini aldı.

2017 YAZINDA GALATASARAY'A TRANSFERİ KIYIDAN DÖNMÜŞTÜ
Bonservisinin alındığı sezon iyi bir performans sergileyemeyen Lemina, sezon sonunda transfer listesine koyuldu. Galatasaray, Tudor ile önemli bir transfer operasyonu yaptığı bu sezonda Mario Lemina ile ciddi bir şekilde ilgilenmişti ancak Gabonlu oyuncu tercihi İngiltere Premier Lig'ten yana kullandı ve 17.25 milyon Euro gibi ciddi bir bonsevis bedeliyle Southampton'un yolunu tuttu. Sarı Kırmızılılar da o sezon orta sahaya Fernando ve Ndiaye'yi transfer etmişti.

Bu sezon resmi maça çıkmayan Lemina, Southampton formasıyla toplam 52 maça çıktı ve 2 gol 2 asistlik performans sergiledi.


SAĞ BEK POZİSYONUNDA DA FORMA GİYİYOR
Galatasaray'ın Southampton'dan 1 yıllığına kiraladığı 26 yaşındaki oyuncu profesyonel kariyerinde toplam 162 maça çıktı. En çok forma giydiği mevkiiler ön libero ve merkez orta saha pozisyonu olsa da gerekli durumlarda sağ bek bölgesinde de kullanılmış.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0