Mustafa Cengiz: Er ya da geç kendi salonumuzu bitireceğiz...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımızın yeni sezon lansmanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basketbolda çok yüksek bütçeli takımların bile zarar ettiğini söyleyen Cengiz, Euroleague'in bu durumu çözüme kavuşturması gerektiğini belirtti. Başkan ayrıca kapalı spor salonu projesine de değindi.

"EUROLEAGUE TAKIMLARA DAHA ÇOK MADDİ DESTEK VERMELİ"
“Biz yaptığımız araştırmalarda EuroLeague’i kazanan ya da ilk dörde kalan bütün takımların mali açıdan ekside olduğunu gördük. Kimileri 20, kimileri 30 milyon Euro civarında açık vermişler. Tabii ki bunu karşılayan sponsorları var ve bunu göze alıyorlar. Galatasaray olarak henüz bunu göze alacak konumda değiliz. EuroLeague’i kazansak elde edeceğimiz gelir bildiğim kadarıyla 1 milyon Euro. EuroLeague yetkililerinin bu miktarı Şampiyonlar Ligi gibi bir hale getirmesini, gruplar ölçeğinde de bir ödüllendirme ve teşvik politikası yapmasını diliyorum. EuroLeague bildiğiniz gibi bir şirket. Basketbol için müthiş çalışmalar yapıyorlar. Kendilerine buradan teşekkür de ediyorum, bize yaklaşımları çok olumlu ama bizim istirhamımız katılan takımlara maddi açıdan daha çok destek olmaları."

"ER YA DA GEÇ KENDİ SALONUMUZU BİTİRECEĞİZ"
"Kapalı spor salonu geldiğimiz günden beri uğraştığımız konulardan biri. Ruhsatı alındı, arsa hazır, her şeyi hazır. Yine sağ olsun Cumhurbaşkanımızın gayretiyle orası start aldı. Ancak maalesef hem inşaat sektörünün hem de sponsorluk sektörünün durumu nedeniyle sorun yaşıyoruz. Kapalı spor salonunu yapabilmek için çok ciddi sponsor arayışımız var. Yurtdışından bir firma temsilcisi geldi fakat Avrupa üzerinden Türkiye’ye sponsorluk akışında ciddi sıkıntılar var. Türkiye şu anda Ortadoğu ve Asya üzerinden sponsorluklar bulmak durumunda. Öyle halletmeye çalışıyoruz. Çok dillendirmek istemiyorum ama iki, üç tane çok değerli üniversitemizle görüşmelerimiz oldu. Biriyle hemen hemen bitti, imza aşamasına geldik. Orada Teknokent üzerinden bir hasıla yaratıp, salonun olası maliyetini çıkarmak istiyoruz eğer sponsor bulamazsak. Orası çok ciddi bir yatırım, çalışmalarımız sürüyor. En kötü durumda Teknokent üzerinden kendi salonumuzu yaratarak, kombine olayını daha konforlu hale getirmeye çalışacağız. Şu anda kullandığımız salonlarımız güzel ama hem ulaşım açısından hem de konfor açısından bizim istediğimiz düzeyde değil. Biz er ya da geç kendi salonumuzu bitireceğiz. Bunu size Galatasaray Yönetimi olarak söz verebilirim."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0