Yenilmez Armada sonunu getiremedi!

Galatasaray Doğa Sigorta, yeni sezon öncesi katıldığı Gloria Cup'taki ilk karşılaşmasında THY Euroleague ekiplerinden Zalgris Kaunas ile Antalya'da karşılaştı. Baştan sona çekişmeli geçen maçı Litvanya temsilcisi 71-70 kazandı, bu sonuçla takımımız Gloria Cup'a mağlubiyetle başlamış oldu.

Galatasaray Doğa Sigorta karşılaşmaya Can-Göksenin-Harrison-Moore-Auguste ilk beşiyle başladı. Maça tutuk başlayan takımımız ilk sayılarını Harrison'ın elinden iki buçuk dakika sonra bulurken Zalgris pota altımızın yumuşaklığını Zach Leday ile iyi değerlendirdi. Moore'un çıkıp Whittington'ın oyuna girmesiyle savunmadaki sertliğini artıran Yenilmez Armada, hücumda da skor bulmaya başladı ve ilk periyot 21-20 üstünlüğümüzle sonuçlandı. İkinci periyoda 4-0'lık seriyle başlayan Galatasaray Doğa Sigorta'ya cevap yine Leday'den geldi. Periyodun kalan bölümünde iki takım da karşılıklı sayılar üretince ilk yarı 39-39 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya Zalgris Kaunas 6-0 ile başlarken Galatasaray Doğa Sigorta hücumda tutuk başladı. Ardından Zalgris'in savunmanın düzeyini de bir tık yükseltmesiyle hücumda iyice zorlanan takımımız çeyrek boyu sadece 10 sayı üretebildi ve üçüncü çeyrek 61-49 Zalgris Kaunan üstünlüğüyle tamamlandı. Son çeyreğe 5-0 ile fırtına gibi giren Yenilmez Armada maçın bitimine 7 dakika kala Zalgris Kaunas koçu Jasikevicius'a mola aldırdı. Mola dönüşü de hücumda problemlerini çözemeyen Litvanya ekibi, ilk basketini çeyreğin 5.dakikasında bulabildi. Galatasaray Doğa Sigorta, periyodun kalan bölümünde etkili oyununu sürdürse de son hücumu Lazeric Jones ile kullanamayınca Zalgris Kaunas'a 71-70 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0