Bu ekip daha çok desteği hak ediyor!

Galatasaray erkek basketbol takımı geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe Beko'yu sahasında taraftarının desteğiyle bir kez daha mağlup etmeyi başardı. Ertuğrul Erdoğan yönetimindeki Yenilmez Armada rakibini 83-64 gibi farklı bir skorla yenerek geçen seneki galibiyetin ardından adeta gövde gösterisi yaptı. 

Galatasaray basketbolunda yıllardır süre gelen bir "Son Topa Kadar" felsefesi var. Oyuncuların, koçların ismi değişse de sahadaki takımın ortaya koyduğu mücadele değişmez bir durumdu. Galatasaray, taraftarıyla birlikte sahada son ana kadar, son topa kadar mücadeleyi bırakmayan bir yapıydı. Ancak şahsi görüşüm Erman Kunter döneminde bu tamamen kaybolmuş ve taraftar ile takım arasına bir soğukluk girmişti. Yetiştirici Koç olarak gelen Erman Kunter sağolsun o kadar kötü bir kadro kurmuştu ki onun döneminde o takımı benimsemek, aidiyet hissetmek çok zordu.  Geçen sezon çalkantılı bir sürecin ardından takımın başına geçen Ertuğrul Erdoğan elindeki kısıtlı olanaklara ve kısa süreye rağmen iyi bir kadro kurdu. Geride kalan 2 sezonda hocanın bence en başarılı olduğu nokta, bu takıma yeniden son topa kadar mücadele eden kimliği kazandırması ve taraftara izlerken "İşte benim takımım bu" dedirtmesiydi. Ertuğrul hoca ve ekibi taraftarıyla yeniden bütünleşen her geçen gün yeniden birer birer büyüyen bir yapıyı yeniden inşa etti.

Ertuğrul Erdoğan ve ekibi 2 sezondur doğru hamlelerle birlikte imajı bozuk olan Basketbol Şubesi'nin itibarını da arttırma yönünde önemli adımlar atıyor diyebiliriz. Yetiştirici koç olarak takımın başına gelen Erman Kunter, elindeki bütçeyi Amerika'daki benzin pompacılarına harcarken, Ertuğrul Erdoğan ve ekibi o paraları en doğru isimlere harcıyor. Göreve geldiği gün "Galatasaray Basketbol'una geleceğin kadrosunu kuracağız." diyen Ertuğrul Hoca bu işi çok iyi şekilde yapıyor. Elbette tartışılan isimlerin de alındığı oluyor, Lazeric Jones gibi. Ancak burada da unutmamak lazım ki şubenin bütçesi oldukça kısıtlı ve Alex Perez gibi listenin başında yer alan bir isim son anda masadan kalktı. Bunun dışında da listede yer alan diğer isimlere gidildiğinde ise bu oyuncular çok daha yüksek maaşlı kontratlar buldu. Kısaca listede yer alan son isim mecburen alındı. (Sezon başı yardımcı antrenörümüz Ömer Uğurata ile konuştuğumuzda kendisi bu durumu açıklamıştı. Röportaj için buraya tıklayabilirsiniz.) 

Onun dışında geçen iki sezonda alınan isimlerden Nigel Hayes bugün Euroleague'de Zalgiris Kaunas forması giyiyor. Geçen sezonun yıldızlarından olan Aaron Harrison, transfer döneminde Euroleague takımlarının ilgi alanında bulunurken, bu sezon takıma katılan Ben Moore ve Greg Whittington da rahatlıkla Euroleague yapabilecek oyuncular arasında yer alıyor. Diğer taraftan potansiyeli herkesin malumu olan ancak talihsiz sakatlıklarla boğuşan Marko Arapovic gibi bir isim de takımda yer alıyor. O da toparlaması halinde rahatlıkla Euroleague'de bir takımda oynayabilir. Yani kısaca elimizde 4 tane Euroleague yapabilecek oyuncu var ve bu isimler beklenen noktaya gelmesi halinde Galatasaray Basketbol'u da bozuk olan imajını Avrupa'da onarmaya devam edecek ve gelecek yıllarda oyuncu transferi yaparken eli rahatlayacak. 

ŞİKAYET ETMEDEN, BAHANE ÜRETMEDEN ÇALIŞIYORLAR
Ertuğrul Erdoğan ve ekibi geride kalan 2 senede hiçbir konuda şikayet etmeden, bahane üretmeden hep çözüm üretmeye zaman harcayarak çalışmalarına devam ediyor. Geldiği günden bu yana bir kısım "Fenerli Koç" diyerek hocaya ön yargılı baksa da hoca işini en doğru şekilde yapıyor. Elbette hiçbir insan gibi Ertuğrul hoca ve ekibi de hatasız, kusursuz değil. Ancak bir adalet terazisi kurulduğu zaman yapılan doğruların, üretilen çözümlerin hatalara oranla çok daha ağır bastığını söylemek mümkün. Geldiği ilk günden beri taraftardan destek isteyen bu ekip, tıpkı derbi de olduğu gibi her maçta dolu bir salon ve ciddi bir taraftar desteğini hak ediyor. Abdi İpekçi ruhu sadece Fenerbahçe maçları için geri dönmekle kalmasın, sezon boyunca oynanan tüm maçlarda da yer alsın..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0