ÇEVİRİ | AS: Galatasaray'ın en büyük kozu Falcao..

Sezon başında Galatasaray'ın kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Radamel Falcao için İspanyolların dünyaca ünlü gazetesi AS özel bir analiz yayınladı. Kolombiyalı yıldızın bir süredir aşil tendonundan sakatlık yaşadığını belirten İspanyollar, sezon içinde Galatasaray'ı başarıya ulaştıracak en önemli ismin yine Falcao olduğunu belirtti. AS Gazetesi'nde yayınlanan özel analizin çevirisi sizlerle..

GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU
Bir süredir yaşadığı aşil tendon şikayeti sebebiyle takımla beraber antrenmanlara çıkamayan Falcao, cumartesi günü, Real Madrid maçına hazır olması için özel bir planla çalışma yaptı. Milli ara öncesi oynanan Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Kolombiyalı, son oynanan ve Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanan Sivasspor maçında riske edilmedi. Falcao yerine oynayan Andone attığı 2 golle takımına galibiyeti getirirken, daha önce İspanya'da forma giyen Rumen oyuncu görevini yapmanın mutluluğu içerisindeydi. Galatasaray'ın 'İmparator' lakaplı teknik direktörü Fatih Terim ise yıldız oyuncunun Real Madrid maçında forma giymesini bekliyor. Son maçın basın toplantısında "Onu daha iyi fiziksel duruma getirmemiz gerekiyor." diyerek ne amaçladıklarını da söylemişti. Real Madrid maçında forma giymesi durumunda Kolombiyalı Galatasaray'ın en büyük kozu olacak. Bu aynı zamanda 33 yaşındaki Kolombiyalı oyuncunun taraftara kendisini kanıtlaması için en önemli şanslardan birisi olacak. Geldiği haftanın ardından Kasımpaşa maçında attığı golle "merhaba" demişti ancak sonrasında Brugge, PSG ve Fenerbahçe maçlarında devamı gelmedi. El Tigre sadece Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak maç için değil, Fatih Terim yönetimindeki Cimbom'un bu sezon yazacağı hikayede de belirleyici olacak.

KARİYERİNDE YENİ BİR SAYFA
Galatasaray'a transfer olarak İstanbul'da yeni bir sayfa açan Kolombiyalı oyuncunun adaptasyon süreci devam ediyor. İstanbul'da geçirdiği ilk hafta Gayrettepe'de yaşayan Falcao, eşi Lorelei'nin isteğiyle boğaz manzaralı bir eve taşındı. Bebek yakınlarında 6 odalı ve muhteşem boğaz manzaralı bir eve yerleşen Falcao'nun kirasının Galatasaray tarafından karşılandığı belirtildi. Falcao'nun yeni evi ünlü dekorasyoncu Şafak Çak tarafından dizayn edildi.

25 BİN KİŞİ KARŞILADI
İlk maçına Kasımpaşa karşısında çıkan Falcao, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Club Brugge ve Paris Saint Germain maçlarında 90 dakika sahada yer aldı. Bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 5 maçta toplam 1 gol atabilen Falcao, sarı kırmızılı ekipten yıllık 5 milyon euro kazanıyor ve şu anki maaşıyla birlikte Galatasaray'ın en çok kazanan oyuncusu konumunda. Yıldız ismi İstanbul'a ayak bastığı ilk dakikalarda 25 bin sarı kırmızılı taraftar karşılamıştı.

TAKIM ARKADAŞLARI DA ÇOK MUTLU
Galatasaray'ın bir diğer Güney Amerikalı oyuncusu Fernando Muslera, "Radamel buraya gelmeyi istediğini kulübüne açıkladı ve gelmek için çok çaba sarfetti. Burada olduğu için çok mutluyuz." yorumunda bulundu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0