ÖZEL | Ömer Uğurata: Son topa kadar mücadele edeceğiz!

Galatasaray Doğa Sigorta yardımcı antrenörü Ömer Uğurata, FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu. Marko Arapovic'in sahalara dönmesinin Aralık ayını bulacağını söyleyen Uğurata, Lazeric Jones'un da takıma yararlı olabileceğini ifade etti. Ömer Uğurata'nın açıklamaları şu şekilde...

NBA YAZ LİGİ ÇOK YARARLI OLDU
NBA Yaz Ligi benim için çok önemli geçti. Sadece teknik anlamda değil, organizasyon anlamında da önemliydi. Orlando Magic ile beraber olmak, orada geçirdiğim 2 hafta saha içi ve saha dışı yeni, daha fazla sporcu ile çalışma ve tanıma imkanı bulmam, rakiplerin ve Orlando Magic staffıyla beraber uzun süre vakit geçirebilme imkanı bulmam, NBA'in business kısmındaki insanlarla iletişimde olmak benim için çok yararlı oldu. Geçen sene senle konuşmamızda söylediğim NBA hedefimle ilgili önemli bir gelişme ve tecrübe oldu. İnşallah o tecrübeleri Galatasaray'a da en iyi şekilde aktaracağım. Buradan da hem beni destekleyen başta koçumuz Ertuğrul Erdoğan'a yöneticilerimize ve Federasyon Başkanımız Hidayet Türkoğlu'na teşekkür ediyorum. 

ARAPOVIC 2 AY İÇERİSİNDE DÖNECEK
Marko Arapovic çok iyi bir yaz dönemi geçirdi. Çok şanssız bir sakatlık yaşadı. Antrenman artık bitmek üzereyken son pozisyonda bir sakatlık geçirdi. Allah'tan düşündüğümüz kadar kötü bir sonuç olmadı ve açıkçası 1.5-2 ay içerisinde dönmesini bekliyoruz. Dönüp kendini bulması zaman alabilir. Uzun ve ağır bir oyuncu olduğu için hazır olacağı süreye tam zaman veremiyorum ama sevindirici kısmı beklediğimizden daha iyi olduğu ve beklediğimizden daha erken dönecek olması.

GERİYE DÖNÜK BİR BORÇLANMA SÖZ KONUSU DEĞİL 
Başta sayın başkanımız Mustafa Cengiz ve bütün yönetim kurulu üyelerimiz Basketbol Şubesi'yle ilgili olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Şu anda sporcularımıza ve teknik heyetimize geriye dönük bir borçlanma söz konusu değil. Zaman içinde Galatasaray Basketbolu'nun bu konudaki imajının düzeleceğini düşünüyorum. Şu anda da iyi yolda olduğunu söylemek mümkün. Geçen sene biz Ertuğrul Erdoğan'la beraber istediğimiz  oyuncuları alma konusunda çok zorluklar çekiyorduk. Bu sene tabii ki daha fazla insanın Galatasaray'da çalışma isteği oldu. Onun için de zamanla Galatasaray Basketbolu'nun oyuncular için daha cazip bir yer olacağını düşünüyorum.


LAZERIC JONES EN SON ANLAŞMA SAĞLADIĞIMIZ OYUNCU
Lazeric Jones transferinden önce Alex Perez ile hemen hemen anlaşmıştık. Kontrat masanın üzerindeydi ancak son anda Euroleague takımlarının yaptığı hamlelerle maalesef elimizde tutamadık. Ertuğrul Erdoğan da NBA Yaz Ligi'ni izlemeye gelmişti oradan çok iyi birkaç isme gittik ama maalesef bazıları NBA'den kısa süreli kontrat aldı, bazıları garanti kontrat aldı. O arada da çok yüksek paralara Çin'e giden oyuncular oldu. Lazeric Jones da aslına bakarsan en son anlaşma sağladığımız oyuncu ama Jones bizim takım kimyamız için çok önemli bir oyuncu çünkü geçen sene ihtiyaç duyduğumuz anlarda topu tutması gerektiği yerde tutan, hızlanması gereken yerlerde hızlanan tecrübeli bir oyun kurucu eksikliği yaşadık. Belki geçen isimlerden sonra Jones'un olmasından dolayı bir tepki olabilir ama bizim takım kimyamız içinde önemli bir oyuncu. Özellikle genç bir takım olduğumuzu düşündüğümüzde o kimyanın içinde Lazeric Jones'un rolü bence çok önemli. Saha içi ve saha dışında tecrübesiyle bize çok katkısının olacağını düşünüyorum. Şu anda kimse %100 hazır değil ama sene sonu itibariyle bize çok yardımcı olacağını umuyorum.

SEZON ÖNCESİ KAMPI İSTEDİĞİMİZ GİBİ GEÇMEDİ
Sezon öncesi kampı istediğimiz gibi geçmedi. Bir kere zaten Marko Arapovic'in sakatlanması, Lazeric'in geç gelmesi gibi sıkıntılar yaşadık. Bormio kampında yaşanan ufak tefek sakatlıklardan dolayı bizim elimizi ayağımızı kesti. İstediğimiz şekilde idmanları devam ettiremedik. BGL takımımızdan götürdüğümüz 3-4 oyuncumuz vardı onlardan 2 tanesi sakatlandı maalesef. Serkan Aydın'ın da orada omzu çıktı yani orada 9 kişiye kadar düştük antrenmanlarda. Dolayısıyla da istediğimiz tempolara çıkamadık ama TÜBAD turnuvasında şampiyon olduk. Önemli bir turnuva ama orada şampiyonluktan da ziyade son maçta 16 sayıdan geriye gelmekti. Geçen seneki sonuna kadar savaşan takım kimyasını yeni gelen arkadaşlarla da sahiplenip bunun üstüne koymaları bizi çok mutlu etti. 

SON TOPA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Biz geçen senekine yakın bir basketbol oynayacağız. Yaptığımız transferlerde geçen seneki oyuna uygun isimler. Yeni gelen oyuncularda Greg Whittington ve Ben Moore heyecan veren oyuncular. Zaten geçen seneki çok sevilen yabancı oyuncularımızı da takımda tutmayı başardık. Yiğit gibi önemli bir ekleme var. A Milli Takım forması giyen, Dünya Şampiyonası tecrübesi yaşamış henüz 1996 doğumlu bir oyuncunun olması bence Türk rotasyonu için önemliydi. Biz sonuna kadar mücadele eden, pes etmeyen bir takım olacağız. Taraftar geldiğinde de ki geçen sene gösterdik ki taraftarla bambaşka bir basketbol oynanıyor. O yüzden bütün seyircilerimiz bütün maçlarımızda yanımızda görme istiyoruz. Bizim için her maç altın değerinde. Umuyorum taraftarlarımıza kazansa da kaybetse de her topun değerini bilen, son topa kadar mücadele eden bir takım izleteceğiz. 

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0