ÖZEL | Ertuğrul Erdoğan: Ben Moore, Euroleague takımlarını reddetti.

Galatasaray Doğa Sigorta başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu. Geçen sezona göre daha tecrübeli bir takım olduklarını ifade eden Erdoğan, iyi bir scouting yaparak kadro kurduklarını da belirtti. Ertuğrul Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

ALABİLECEĞİMİZ EN İYİ OYUNCULARI ALIYORUZ
Bizim öncelikli hedefimiz geçen sene özellikle ligin 2. yarısında gösterdiğimiz performansın üzerine çıkmak. Dolayısıyla bizim hedefimiz hem ligde hem kupada hem de Avrupa'da olabileceğimiz en yüksek noktada olmak. Bunu başarabilmek için de bence yeterli potansiyele sahibiz. Bir diğer konuda elbette geçen sene özellikle EuroCup'ta yaşadığımız sorunların başında Avrupa'yı çok tanımayan, Avrupa'da oynanan basketbolu çok bilmeyen oyunculardan kurulu bir kadro olmamız vardı. Şimdi en azından bir yıllık bir tecrübeleri var. 2 yeni oyuncumuz var, bunlardan biri Avrupa'da ilk kez oynuyor Ben Moore. Bu tabii biraz bizim içinde bulunduğumuz mali konudan da kaynaklanıyor. Avrupa'da oynamış tecrübeli oyuncuları almak çok maliyeti yüksek bir olay. Dolayısıyla biz iyi bir scouting yaparak her sene alabileceğimiz en iyi oyuncuları alıyoruz ama tabii acemiliği de beraberinde getiriyor bu. En azından bu sene takımın genelinde böyle bir acemilik minimize düzeyde. 


BEN MOORE, EUROLEAGUE TAKIMLARINI REDDETTİ 
Greg Whittington bizim takımın aslında Nigel Hayes'ten sonraki pozisyonu dolduracağımız yetenek olarak görüyoruz. Ben Moore sadece bizim değil, Avrupa'da birçok kulübün radarında olan bir oyuncuydu. Biz geçen sene de çok ilgilenmiştik kendisiyle. Bu sene Panathinaikos, Olympiakos ve  Zenit St. Petersburg gibi 3 tane önemli Euroleague takımının teklifini geri çevirerek NBA şansını zorlayan bir oyuncuydu. Bu bağlamda onun buraya getirilmesi aslında bir scouting başarısı, bir yönetim başarısı. Dolayısıyla Ben Moore'dan özellikle Marko Arapovic'in yokluğunda beklentimiz yüksek. Bu sene sadece Ben Moore ve Greg Whittington değil, hazırlık maçlarının bize gösterdiği şu ki yerli oyuncularımızın da çok ciddi katkılar ortaya koyacağını düşünüyorum. Örneğin; son maç Ayberk Olmaz'ın performansı gerçekten bizim için sevindiriciydi. Ege Arar'ın keza performansı iyiydi, Gloria Cup'ta Anadolu Efes maçında Yiğit Arslan'ın performansı sevindirici. Göksenin'in, Caner'in, Can'ın yanına ekleyeceğimiz bu tür performanslar bizim için çok kıymetli. O yüzden de iş sadece 2 tane oyuncu değil, bu sene genelinde yapacağımız geniş bir rotasyon olacak diye umut ediyorum. 

SEZON İÇİNDE TRANSFER OLMAYACAK
Sezon içerisinde takıma bir ekleme olmayacak. Ekstra bir gelir yaratırsak yapabiliriz ancak zor. Bana karşı olan önyargıyla ilgili de bir şey diyemem. Ben buyum. Ben işimi ciddiye alan, işini ahlakıyla yapan, yüksek konsantrasyonu olan bir antrenörüm. Eleştiri herkesin hakkı ama eleştirirken bazen de bilmeden eleştiriyorlar. Dolayısıyla ben insanların algısını değiştirmek için başka türlü bir şey yapamam. Ben buyum. Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz. Benim felsefem bu. Dolayısıyla ben bu şartlar altına yapabileceğimin en maksimumunu yapıyorum. Memnun olmuyorlarsa da onların bileceği şey yapacak bir şey yok.

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0