STSL | Çalınan 90 dakika..

Süper Lig'de milli ara öncesinde 7.hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, oldukça kısır bir oyun ortaya koyarken sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Maç boyunca rakip kaleye yalnızca 1 isabetli şut atan takımımız, üstüste üçüncü resmi maçından da gol atamadan sahadan ayrılarak kötü gidişini sürdürdü.

Ankara deplasmanı öncesinde sakatlıkları sebebiyle Luyindama, Lemina ve Falcao'yu kadroya alamayan teknik direktör Fatih Terim, maç öncesinde de gıda zehirlenmesi yaşayan Seri'yi yedek bırakmak zorunda kaldı. Gençlerbirliği deplasmanında sahaya Muslera - Mariano, Donk, Marcao, Nagatomo - Nzonzi, Selçuk, Belhanda - Babel, Feghouli ve Andone ilk onbiriyle çıkan Galatasaray'da en çok dikkat çeken tercihlerden birisi Selçuk İnan'ın ilk onbirde olması oldu. Mücadelenin ilk dakikasında Galatasaray adına ilk atak Feghouli'nin pasında ceza sahasında kaleye dar açıda topla buluşan Florin Andone'den geldi. Rumen oyuncu dar açıdan kaleye vurmak istediği şutunda rakip savunmaya takıldı. Karşılaşmanın ikinci dakikasında ise Gençlerbirliği tehlikeli geldi ve Candeias'ın ceza sahası dışından şutu az farkla direğin yanından auta gitti. Galatasaray bu pozisyonun ardından ilk ciddi atağını da 6. dakikada Mariano'nun ortası sonrasında savunmadan seken topta Ryan Babel'in sol ayağıyla şutuyla yaşadı ancak Gençlerbirliği savunması topu çizgide çıkartmayı başardı. Takımımız rakip kaleye çektiği ilk ve tek isabetli şutun bu olması da, maçta geride kalacak olan (uzatmalar dahil) 95 dakikanın ne derece üretkenlikten uzak olduğunun göstergesi olarak karşımızdaydı. Galatasaray bu pozisyonun akabinde ilk yarım saatte rakip kalede 2 pozisyon bulmasına karşın, bu pozisyonlarda rakip savunmayı geçmeyi başaramadı. İlk yarıdaki son pozisyon ise 42. dakikada korner dönüşü hızlı atağa çıkan Gençlerbirliği'nden geldi ve Ayita neredeyse 50 metre taşıdığı topta ceza sahası dışından kaleye şutunda az farkla dışarıya vurdu. 

Galatasaray'da ilk yarıdaki etkisiz ve temposuz oyunun ardından teknik heyetten herhangi bir değişiklik gelmemesi şaşkınlıkla karşılanırken, mücadelenin 61. dakikasında Candeias'ın şutu az farkla dışarıya çıktı. Dakikalar 63'ü gösterdiğinde Ryan Babel arka direğe ortasında Jimmy Durmaz'ı topla buluşturdu ve Jimmy tek pasta Belhanda'ya aktarmak istediği topu savunma araya girerek uzaklaştırdı. Dakikalar 70'i gösterdiğinde Jimmy Durmaz ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak bu şut denemesi dışarıya giderken, 83. dakikada ev sahibi ekipte Stancu'nun arka direğe ortasında Sio'nun gelişine şutunda Fernando Muslera başarılı oldu. Mücadelede 86. dakikaya girildiğinde Jimmy Durmaz sol çizgide rakibini şık bir çalımla geçerken, rakibinin hamlesiyle yerde kaldı ve bu hamle sonrasında Ahmet ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Younes Belhanda ceza sahasında rakibinin müdahalesiyle yerde kalmasına karşın maçın hakemi Halil Umut Meler devam kararı verirken, VAR'daki hakemlerin pozisyon için hakemi uyarmaması da dikkat çekti. Çok net şekilde penaltı olan pozisyonda Faslı oyuncu topu kontrol etmek istediği sırada rakibi tarafından omzundan çekilip, yere düşürülmüştü. 5 dakikalık uzatma sekansında bu pozisyonun ardından başka ciddi bir atak olmayınca, mücadele golsüz eşitlikle tamamlanmış oldu.

Öncelikle mini bir parantez açmak gerekiyor.. Galatasaray üstüste oynadığı son 5 resmi maçın 4'ünde rakip kaleye gol atamazken, üstüste 3 resmi maçta gol sevinci yaşayamadı. Bu maçlarda da toplamda 5 tane isabetli şut çekmesi, hücum anlamında ne kadar kısır bir görüntüye sahip olduğunu gösteriyor. Saha içerisinde üretkenlikten uzak, ceza sahasında rakip kaleye şut çekmekten aciz bir takım izliyoruz ve bu pek hayra alamet bir şey değil. Galatasaray'da bugün forvet pozisyonunda oynayan Florin Andone sahada kaldığı 90 dakika boyunca sadece 2 kez ceza sahasında topla buluşabildi. Tıpkı bundan önce Falcao'da olduğu gibi.. İkinci bir nokta ise, maçın hakemi Halil Umut Meler ve VAR hakemlerinin son dakikadaki skandal kararı oldu. Bir takım saha içerisinde ne kadar kötü oynarsa oynasın, bir hakemin bir takımın kaderiyle oynama hakkı yok. Younes Belhanda çok net bir şekilde rakibi tarafından omzundan çekilip yere savrulmasına rağmen buna devam diyen hakem veya hakemlerin iyi niyetinden şüphe etsek haksız sayılmayız. Biz iyi oynarız, kötü oynarız orası başka bir konu ancak bir hakemin bir takımın 3 puanını gasp etme hakkı yoktur. Olamaz da.. 

Maçı son bir cümleyle özetlemek gerekirse.. Bu maçı izleyen Galatasaraylıların günlük hayatlarından 90 dakikanın çalındığını, izlemeyenlerin ise herhangi bir şey kaybetmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bundan sonra bu tarz maçların tekrarlanmaması ve maç sonunda Fatih Hoca'nın söylediklerini uygulamaya koyması temennisiyle.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0