STSL | Cimbom, Ankara deplasmanında!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Halil Umut Meler'in yöneteceği karşılaşma 5 Eylül Cumartesi günü 20.00'da oynanacak. Zorlu mücadele öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

LİGDEKİ 95. MAÇ
Galatasaray, Gençlerbirliğ ile lig tarihindeki 95. randevusuna çıkacak. Geride kalan mücadelelerde Galatasaray 52, Gençlerbirliği ise 22 galibiyet alırken, 20 maç berabere tamamlandı. Gençlerbirliği deplasmanındaki son altı lig maçının birini kazanabilen Galatasaray (4B 1M), bundan önceki altı maçın beşinden galip ayrılmıştı (1M). İki takım arasında Ankara'da oynanan son müsabakayı Gençlerbirliği, 1-0 kazanmayı başarmıştı.

İKİ TAKIM DA KÖTÜ BAŞLADI
Süper Lig'de geride kalan 6 haftada Galatasaray, 2 galibiyet-3 beraberlik alırken topladığı 9 puanla 7. sırada bulunuyor. Ligde bu sezon dokuz puan toplayan Galatasaray, üç puanlı sistemde yedi puan topladığı 1989/90 sezonundan bu yana (30 sezon), ilk altı haftalar itibarıyla Süper Lig'e en kötü başlangıcını yaptı. Lige çok kötü başlayan Gençlerbirliği ise henüz galibiyet sevinci yaşayamazken 2 beraberlik aldı ve 2 puanla ligin son sırasında yer alıyor. Mustafa Kaplan'ın öğrencileri, ilk altı haftalar itibarıyla Gençerbirliği'nin Süper Lig tarihindeki en kötü lig başlangıcına imza attı. 

PSG KARŞISINDA UMUT VEREN GÖRÜNTÜ
Geçtiğimiz Salı günü Şampiyonlar Ligi ikinci maçında Fransız devi Paris Saint Germain'i konuk eden Galatasaray, rakibine 1-0 yenilse de gösterdiği performansla taraftarını memnun etti ve gelecek için umutlandırdı. Sarı-kırmızılıların Fransız devi karşısında pres yapması, diğer maçlara oranla daha üretken olması umutlandıran gelişmeler oldu. 

FATİH TERİM DÖNÜYOR
Türkiye Futbol Federasyonu'nun adaletsiz şekilde 3 maç ceza verdiği ve bu nedenle Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe maçlarında takımın başında olamayan Fatih Terim, Ankara deplasmanında yedek kulübesindeki yerini alacak. Gençlerbirliği deplasmanında teknik direktör olarak çıktığı dokuz maçın sadece üçünü kazanan Fatih Terim (3G 3B 3M), bu deplasmandaki son altı maçından altı puanla döndü ve tek galibiyeti ise Aralık 2011'de geldi (1G 3B 2M).

SON 15 DAKİKADA 4 PUAN GİTTİ
Süper Lig'de ilk 6 haftada sadece 9 puan toplayan Galatasaray, 4 puanı son 15 dakikalarda kaybetti. Cimbom, ligin 2. haftasında Konyaspor karşısında son dakikada yediği gole engel olamamış ve maç 1-1 sonuçlanırken 5. hafta da Malatya deplasmanında 89. dakikada yenen golle karşılaşma 1-1 berabere tamamlanmıştı. Cimbom böylece iki maçta 4 puan kaybetti. Ligde bu sezon yediği altı golün dördünü maçların son 15 dakikalarında gören Galatasaray (%67), bu alanda en yüksek yüzdeye sahip takım.

FALCAO, GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINDA YOK
Galatasaray'ın Gençlerbirliği maçı kamp kadrosu açıklanırken 3 önemli eksik dikkat çekti. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Luyindama ve Mario Lemina zorlu karşılaşmada forma giyemeyecek. Cimbom'da forvete Andone'nin geçmesi beklenirken stoperde de Ryan Donk'un forma giyeceği öğrenildi.

Gençlerbirliği-Galatasaray FIFA 20 simülasyonu...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0