Efeler Ligi | Namağlup ve set vermeden lider!

Süper Kupa'da ezeli rakibini yenerek sezona kupayla başlayan Galatasaray HDI Sigorta erkek voleybol takımı, normal sezonun 4.haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe HDI Sigorta'ya konuk oldu. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Nedim Özbey'in öğrencileri rakibine set vermeden sahadan 3-0'lık net galibiyetle ayrılarak namağlup ünvanını sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk hücumlarında iki takım oldukça dengeli bir oyun ortaya koyarken, Burutay Subaşı'nın hücumlarıyla öne çıkan takımımız ilk teknik molaya 12-8 önde girmeyi başardı. Teknik molanın ardından savunmada iyi blokaj yapan ve servis karşılamada da iyi bir oyun ortaya koyan takımımız maçta 15-9 üstünlük kurmasının ardından rakibinin 4-1'lik serisine molayla cevap verdi. Mola dönüşünde skoru 20-15'e getiren Galatasaray HDI Sigorta, setin son bölümünde de hata yapmadı ve ilk seti 25-20 kazanmasını bildi.

İkinci set yine dengeli başladı ancak Galatasaray HDI Sigorta'nın hücumdaki etkili oyunuyla skor 8-4'e geldi. Bu skor sonrasında ev sahibi ekip molasına başvururken, mola dönüşünde skor 11-11'de eşitlendi. Bu dakikanın ardından oldukça çekişmeli geçen bölümü Fenerbahçe HDI Sigorta takımı 17-16 önde geçerken, Nedim Özbey bir kez daha molasına başvurdu. Mola dönüşünde üstünlüğü ele alan Galatasaray, rakibinin molası sonrasında hatasız hücum etti ve Oliver Venlo'nun servisten kazandırdığı sayı sonrasında 25-22'lik üstünlükle maçta skoru 2-0'a getirdi.

Üçüncü sete hızlı başlayan Galatasaray HDI Sigorta skorda 5-2'lik üstünlüğü bulduktan sonra oyunun kontrolünü elinde tuttu ancak Fenerbahçe HDI Sigorta oyuna tutunmaya çalıştı ve skor 13'te eşitlendi. Bu durum sonrasında hücumda etkinliğini arttıran Filenin Aslanları skorda 4 sayılık üstünlüğü (19-15) yakaladıktan sonra üstünlüğünü sürdürmeye devam etti ve 25-21'lik skorla maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak namağlup ünvanını devam ettirdi.

Nedim Özbey'in öğrencileri ligde 4 maç sonunda rakiplerine set vermemiş oldu. Galatasaray HDI Sigorta erkek voleybol takımı adına karşılaşmada en skorer isim 15 sayı üreten Burutay Subaşı olurken, 13 sayı üreten Oliver Venlo da galibiyette pay sahibi oldu. Filenin Aslanları takım halinde 10 blok sayısı üretirken, hücumda da %54 mükemmellik oranıyla mücadeleyi tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0