Ertuğrul Erdoğan: Gündemimizde transfer yok

Galatasaray Doğa Sigorta Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Guard transfer için Alex Perez'i son anda ellerinden kaçırdıklarını ifade eden Erdoğan, şu anda gündemlerinde transfer olmadığını da ifade etti.

WESTERMAN, FENERBAHÇE İLE ANLAŞMASA ALEX PEREZ'İ ALACAKTIK
Westermann, Fenerbahçe ile anlaşmasa muhtemelen Alex Perez'le imzalayacaktık ama işte bu öyle bir şey ki Alex Perez de şu an çok zorlanıyor. Sadece ailevi mevzularından dolayı değil, belki EuroLeague'in sertliği, belki Zalgiris takımının çalışma yönteminden dolayı zorlanıyor. Ortada Alex Perez diye bir isim yok şu anda, dolayısıyla bazen seçtiğiniz, herkes tarafından çok iyi denilen oyuncu da verimli olmayabiliyor. Bu iş, iyi çalışma, sabır ve kimya meselesi. Sadece Alex Perez değil, birçok önemli isme gittik. NBA'den de gittiğimiz isimler vardı, kimisi two way contract alıp kaldı, kimisi exhibit denen yeni bir kontrat çıktı, onunla kaldı. Bunların hepsi Avrupa basketbolunun önünde çok büyük bir engel, bunları da insanların bilmesi ve anlaması lazım. En kuvvetli EuroLeague takımlarının transfer yapamadığı bir dönemden geçiyoruz, artık çok yüksek rakamlar vermeden ABD'den bir oyuncu Avrupa'ya getirmek kolay değil. Bütün bunları alt alta koyup, mali dengelere baktığımızda biz, kadro mühendisliği adına iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz.

BİZİM GÜNDEMİMİZDE TRANSFER YOK 
Ben çok oyuncu değiştiren bir antrenör değilim. Çalıştığım takımlara bakılırsa ben, seçtiği oyuncuları sonuna kadar inceleyen bir antrenörüm. Ekibimden de bunu talep ediyorum, her tür bilgiyi toplamaya çalışıyoruz. Bazen bize oyuncular hakkında çok enteresan şeyler söyleniyor, bunları biliyoruz. Biz o oyuncu hakkında dünyanın dört bir tarafından bilgi alıyoruz. Kadro mühendisliği, sezonun en başında yapılması gerekilen bir iş, sene ortasında yapılan pansumanların çok yarar getirdiğini düşünmüyorum. Çok özel durumlar haricinde sezon ortası yapılan transferler genelde takımın dengesini bozar. O yüzden şu an bizim gündemimizde ne bir transfer, ne bir oyuncu değişikliği, ne böyle bir bütçemiz var, ne de işlerin bu kadar iyi gittiği bir yere çomak sokma niyetimiz var. İşler kötü gider de sakatlık olur veya işlemeyen bir parça olur, oturur bunun analizini yaparız ama şu anda sezona iyi başlamış bir takımın ilk maçtan itibaren oyuncu araması veya bunun konuşulması bana biraz abest-i iştigal geliyor

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0