Şampiyonlar Ligi | Denedik, başaramadık, yıkıldık...

Şampiyonlar Ligi 5. haftasında Galatasaray, Club Brugge'u kendi evinde ağırladı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa'ya devam etme adına büyük önem taşıyan bu maçta Adem Büyük'ün attığı gole rağmen maçtan 3 puan ile dönmeyi başaramadı. 90+2'de gelen gol ile yıkıldı.

Galatasaray karşılaşmaya Muslera - Nagatomo, Marcao, Donk, Mariano - Ömer, Lemina, Belhanda, Feghouli, Seri - Adem Büyük ilk onbiriyle başladı. Maçın 11. dakikasında Ömer Bayram'ın harika ortası ve Adem Büyük'ün yine harika kontrolüyle Galatasaray çok güzel bir gol attı ve karşılaşmada 1-0 öne geçti. Golün ardından maç temposunun yükselmesiyle Lemina, 14. dakikada rakibini itmesiyle sarı kart gördü. Maçın bundan sonrası ise danışıklı dövüş halinde geçti. Galatasaray rakibini karşılayan ama topa basan, Club Brugge ise sürekli atağı düşünen taraf oldu. İki tarafta birbirine yüklenirken ilk yarıdan 2. gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 1-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibi kendi yarı sahasında karşılayan ve topu rakibine veren Galatasaray, zaman zaman önemli pozisyonlar bulmasına rağmen ileride etkili olamadı ve tamamen kapanarak 1-0'lık üstünlüğü korumaya çalıştı. Hakemin kolayca düdük çalması ve kart göstermesi, maçın ilerleyen dakikalarını etkiledi. Ömer Bayram'ın üstün gayreti, maçın en önemli noktalarından biriydi. Mario Lemina ve Ömer Bayram, orta sahada Galatasaray'ın yükünü taşıyarak topu Adem Büyük ile buluşturmak için çaba sarf etti. 

80. dakikada yorgun olan Ömer Bayram'ın yerine Selçuk İnan, 87. dakikada etkisiz oyun oynayan Belhanda'nın yerine Emre Mor oyuna girdi. Emre Mor'un oyuna girmesinden sonra Galatasaray, 11 kişi kendi yarı sahasına gömülerek tehlikeleri uzaklaştırmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. Club Brugge oyuncusu Diatta, uzaktan çektiği nefis bir şut ile maalesef kurtarılması çok ama çok zor olan golü attı. Golden önce Galatasaray oyuncusuna topun çarpması, topun kaleye gidişinde rol oynadı. Bu dakikadan sonra Diatta, gol sevincinde formasını çıkarttığı için 2. sarıdan kırmızı kart gördü. Mata ise korner direğini yerinden çıkardığı için ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 90+3. dakika itibariyle 9 kişi kalan Club Brugge takımına 10 kişi hücum etmeye çalıştık. 90+3'te oyuna giren Eren Yardımcı, etkili olabilecek süreye sahip olamadı.

Galatasaray, 90+8. dakikada biten maçın ardından boynu bükük şekilde bir puan ile ayrıldı. Denedik, başaramadık, yıkıldık. Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında PSG ile Fransa'da karşılaşacak olan Galatasaray, Avrupa Ligi'ne kalmak için bu maçtan 3 puan ile ayrılmalı ve Club Brugge'un Real Madrid'e yenilmesini beklemeli. 

Galatasaray için Avrupa hayali sona erdi diyebiliriz. Artık yurda, Spor Toto Süper Lig'e geri dönüyoruz. Acı ama gerçek...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0