STSL | Deplasmanda galibiyet!

Real Madrid deplasmanında aldığı ağır yenilgi sonrasında Gaziantep deplasmanında sahaya çıkan Galatasaray rakibi karşısında pozisyon dahi vermeden sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak puanını 19'a yükseltti. Ligde uzun bir aranın ardından deplasman galibiyetle tanışan Fatih Terim'in öğrencileri, bireysel istatistiklerin yanı sıra takım istatistiklerinde öne çıktı. Gaziantep deplasmanında alınan 3 puanın rakamlarla analizi ve maçın istatistikleri şu şekilde..

1 - Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Sofiane Feghouli bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti. 

2 - Sofiane Feghouli karşılaşma içerisinde rakip kaleye denediği şutlarda 2 kez direğe takıldı. Cezayirli oyuncunun 66. dakikadaki sağ çaprazdan şutu ve 80. dakikadaki frikiği direkten döndü. 

3 - 90 dakika boyunca en çok başarılı adam geçme denemesinde bulunan isim Gaziantep FK forması giyen Raman Chibsah ve Oğuz Ceylan oldu. İki oyuncu da mücadeleyi 3 başarılı dribling ile tamamladı.

3.1 - Galatasaray ligde 3 maç aradan sonra deplasmanda sahadan galibiyetle ayrıldı. Terim'in öğrencileri son olarak ligin 3. haftasında oynanılan Kayserispor karşısında deplasmandan galibiyetle ayrılmıştı.

4 - Karşılaşmada en çok top kapma başarısı gösteren isim Gaziantep FK forması giyen Junior Morais oldu. Tecrübeli oyuncu karşılaşmayı 4 top çalma ile tamamlarken, takım arkadaşı Souleymane Diarra ve Galatasaray forması giyen Mario Lemina maçı 3 top çalma ile tamamladı. 

4.1 - Galatasaray'ın genç sol bek oyuncusu Emre Taşdemir karşılaşmayı 4 şut pası ile tamamladı. Maç boyunca 9 kez çizgiye bindiren Emre, bu bindirmelerin 3'ünde orta denemesi ve 1 de asist yaptı.

5 - Galatasaray maç boyunca toplamda 5 pas arası yaptı.

6 - Galatasaray adına rakip kaleyi en çok zorlayan isim Sofiane Feghouli oldu. Cezayirli oyuncu maç boyunca rakip kaleye attığı 6 şutta sadece 2 isabet bulabildi.

6.1 - Takımımızın kullandığı köşe vuruşu sayısı.

7 - Galatasaray'da günün başarılı isimlerinden Ömer Bayram maç boyunca 7 orta denemesiyle takımın en çok orta açan ismi oldu. Tecrübeli futbolcu bu ortalarında sadece 1 isabet bulabildi.

10 - Ahmet Çalık karşılaşma boyunca Galatasaray ceza sahası ve yarı sahasında 10 kez başarılı uzaklaştırma hamlesi yaparak dikkat çekti. 25 yaşındaki stoper ayrıca rakipleriyle girdiği 6 ikili mücadelenin tamamını kazandı ve girdiği 2 hava topu mücadelesinde de rakibine üstünlük kurdu.

12 - Galatasaray'ın maç boyunca rakip kaleye çektiği şut sayısı.. Bu şutların 3'ü isabetliydi.

14 - Galatasaray'ın maç boyunca yaptığı orta sayısı.. Bu ortaların 3 tanesi isabetliydi.

14.1 - Galatasaray'ın tecrübeli hücum oyuncusu Adem Büyük, takımımız adına en çok ikili mücadeleye giren isim oldu. Adem rakipleriyle girdiği 14 ikili mücadelenin 8'inde ayakta kalan taraf oldu. 

19 - Süper Lig'de sezonun 11. haftası geride kalırken Galatasaray puanını 19'a yükseltti. Takımımız bu skorla maç fazlasıyla dördüncü sıraya yükselirken, lider Sivasspor (yada Alanyaspor, 22 puan?) ile arasında sadece 3 puan var. 

22 - Galatasaray kalecisi Fernando Muslera karşılaşmada 22 hatalı pas yaptı. Uruguaylı kalecinin rakip yarı alana gönderdiği uzun degajlarının önemli bir kısmını rakip karşıladı. 

25 - Galatasaraylı oyuncuların maç boyunca yaptığı uzaklaştırma sayısı.

29 - Gaziantep FK'nın maç boyunca yaptığı orta sayısı.. Bu ortaların sadece 1 tanesi isabetliydi.

39 - Galatasaray adına en çok pas yapan isim Ahmet Çalık oldu. Genç savunmacı 39 kez pas denemesinde bulunurken bunların %95'inde isabet sağladı.

%45.5 - Gaziantep deplasmanında Galatasaray'ın topla oynama oranı.

%51.6 - Galatasaraylı oyuncuların 90 dakika boyunca rakipleriyle girdiği ikili mücadeleleri kazanma oranı.

57 - Galatasaray adına en çok topla buluşan isim 57 kez Mariano oldu. Maçın en çok topla buluşan ismi ise 79 kez topla buluşan Güray Vural oldu. 

%58.6 - Galatasaraylı oyuncuların rakipleriyle girdiği hava topu mücadelelerini kazanma oranı.

%66 - Galatasaray'ın rakip yarı alanda pas isabet oranı.

%79.7 - Galatasaray'ın maç boyunca toplam pas isabet oranı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0