STSL | Pozisyon vermeden kaybetmek..

Milli aranın ardından Süper Lig'de haftanın açılış maçında Başakşehir'i evinde ağırlayan Galatasaray sahadan tek golle mağlup ayrılırken, iç sahadaki yenilmezlik serisinin sonlanmasına da engel olamadı. Terim'in öğrencileri oyunun genel hatları itibariyle rakibine pozisyon vermezken kalesinde gördüğü golle sahadan üzgün ayrılırken, karşılaşmanın istatistikleri ve öne çıkan detayları sizler için mercek altına aldık.. 

1: Galatasaray yaklaşık 2.5 yıl aradan sonra iç sahada kaybetti. Süper Lig'de aktif olarak devam eden en uzun iç sahadaki yenilmezlik serisinin sahibi olan Aslan, evinde Başakşehir karşısında bu ünvanını kaybetti.

1.1: Başakşehir'e galibiyeti getiren golü kaydeden Fredrik Gulbrandsen karşılaşmada ilk şut denemesinde topu ağlarla buluşturdu. İsveçli oyuncu sonradan oyuna girdiği mücadeleyi 1 şutla tamamladı ve takımımızın mağlubiyetinde başrol oynadı. 

1.2: Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray'a karşı ilk kez kazandı. 

2: Galatasaray karşısında Başakşehir takımının bulduğu isabetli şut sayısı. 

3: Galatasaray - Başakşehir maçında en çok başarılı dribling/adam geçme denemesi yapan isimler Mario Lemina ve Ömer Bayram oldu. Ömer Bayram maç içerisinde 4 kez adam geçme denemesi yaparak takımımızda da öne çıkan isim olurken, 3 kez başarı sağladı. Lemina ise rakiplerine karşı yaptığı 3 adam geçme denemesinin tamamında başarı sağladı. 

3.1: Galatasaray mücadele boyunca Başakşehir kalesine 3 isabetli şut çekti. En çok isabetli şut atan isim 2 kez ile Sofiane Feghouli olurken, bir diğer isabetli şutumuz Adem Büyük'ten geldi. 

3.2: Başakşehir kalecisi Mert Günok karşılaşmada 3 kurtarış yaparken, ceza sahasına yapılan 3 ortayı da kontrol etme başarısı gösterdi. Deneyimli kaleci kalesine gelen şutların tamamını kurtararak takımı adına önemli bir performans sergiledi. 

5: Galatasaray'ın savunma tandemini oluşturan Marcao ve Ahmet Çalık karşılaşmayı 5 uzaklaştırma ile tamamlarken takımımızda öne çıkan isim oldu. Mücadelenin en çok uzaklaştırma yapan ismi ise Başakşehir'in savunma oyuncusu Ponck oldu. Yeşil Burun Adaları asıllı oyuncu ceza sahasından 6 kez top karşılayarak öne çıktı. 

6: Başakşehir karşısında ilk 11'de görev yapan Emre Taşdemir maçta görev yaptığı süre boyunca rakip ceza sahasına 6 orta denemesinde bulundu ancak bunlarda herhangi bir isabet sağlayamadı. 

7: Galatasaray'da maç boyunca rakip kaleye şut denemesinde bulunan 7 farklı oyuncu oldu. 13 kez rakip kaleye şut girişiminde bulunan takımımızda en çok şut denemesinde bulunan isim 3 kez ile Ömer Bayram oldu ancak bu şutlarda isabet bulamadı. 

11: Başakşehir karşısında Galatasaray takım halinde 11 kez korner kullandı. Bu kornerlerin 2'sinde Ömer Bayram'ın ortasında Ryan Babel penaltı noktası üzerinde müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda isabet sağlayamadı. 

12: Başakşehir karşısında Galatasaray takım halinde 12 kez şut pası/kilit pas başarısı sağladı. Takımımız adına en çok şut pası veren isim 5 kez ile Mariano oldu. Mariano'yu yakından takip eden isim 4 şut pası veren Ömer Bayram oldu. 

14: Galatasaray adına en çok orta denemesinde bulunan isim Ömer Bayram oldu. 14 kez rakip ceza alana orta denemesinde bulunan Ömer bu denemelerin yalnızca 4'ünde isabet sağlayabildi. Ömer'in dışında Galatasaray'da orta denemesinde bulunan üç oyuncunun (Mariano 7, Emre 6, Belhanda 1) toplam denemesi Ömer'e eşit oldu. 

17: Galatasaray - Başakşehir karşılaşmasında en çok pas hatası yapan isim Başakşehir'in sağ bek oyuncusu Junior Caiçara oldu. 

18: Başakşehir karşılaşmasında Galatasaray adına en çok ikili mücadeleye giren isim Marcao ve Adem Büyük oldu. 18 kez rakipleriyle giren Brezilyalı savunma oyuncusu bu mücadelelerin 15'inde başarı sağlarken, Adem Büyük rakipleriyle girdiği mücadelelerin sadece 5'inde ayakta kalabildi. 

24: Galatasaray - Başakşehir karşılaşmasında en çok ikili mücadeleye giren isim Başakşehir'in forvet oyuncusu Enzo Crivelli oldu. 24 yaşındaki Fransız forvet mücadeleyi 21 ikili mücadeleyle tamamlarken bunların 11'inde başarılı oldu. 

29: Galatasaray bu sezonun en çok rakip ceza sahasında topla buluştuğu oyununu geride bıraktı. Terim'in öğrencileri rakibi karşısında ceza sahasında 29 kez topla buluşmasına karşın aradığı golü bulamadı. 

53: Karşılaşmada en çok pas denemesi yapan isim Mario Lemina ve Marcao oldu. 53 kez pas denemesi yapan ikiliden Mario Lemina sadece 3 tane hata yaptı ancak bu hatalardan birisi döndü, gol oldu. Marcao ise yaptığı 9 pas hatasıyla Okan Kocuk'un ardından Galatasaray'ın en çok pas hatası yapan ikinci ismi oldu.

%55: Sezon genelinde %55-60 arasında topla oynama oranına sahip olan Galatasaray bu geleneğini Başakşehir karşısında da sürdürdü. Fatih Terim'in öğrencileri 90 dakikayı %55 topla oynama ortalamasıyla tamamladı.

%55.1: Galatasaraylı oyuncular rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %55'inde ayakta kalan taraf oldu. 

82: İki takım adına karşılaşmada en çok topla buluşan isim Mariano oldu. Brezilyalı tecrübeli savunma oyuncusu 82 kez topla buluştuğu mücadelede 49 pas denemesinde 40 kez isabet sağladı. Mariano ayrıca 7 orta denemesinde de 3 kez isabet buldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0