23.şampiyonluğun planları yapıldı!

Trabzon deplasmanından 4 yıl sonra puan çıkaran Galatasaray'da, futbolcuların ortaya koyduğu mücadele teknik direktör Fatih Terim ve ekibinden tam not aldı. Bu maçın tıpkı Terim’in ifade gibi ‘kırılma noktası’ olduğuna inanan sarı kırmızılılar, 23. şampiyonluğa giden yolun açıldığını iddia ederken bunun gerekçelerini şöyle sıralıyorlar..

FİKSTÜR AVANTAJI
Ligde zorlu maç periyodunu geride bırakan Galatasaray, devre arasına kadar kalan 5 karşılaşmanın 4’ünü Ali Sami Yen Stadı'nda yapacak. Ligde sadece 16. haftadaki Göztepe maçını deplasmanda oynayacak olan sarı kırmızılılar, Aytemiz Alanyaspor, Ankaragücü, Antalya ve Yukatel Denizlispor ile kendi seyircisi önünde karşılaşacak.

KAMPA TAM KADRO GİDİYOR
Galatasaray’ın en büyük dezavantajı sezon başı kampını tam kadro yapamamaktı. Çeşitli sebeplerle 7 oyuncu kampa yer alamadı. Terim takımın iskeletini oluşturacağı Muslera, Feghouli, Lemina, Nzonzi, Seri, Falcao, Emre Mor ve takımda kalması halinde Belhanda’nın katılacağı tam kadro devre arası kampıyla tüm eksikleri gidereceklerine inanıyor.

LINNES, ONYEKURU VE 3 TRANSFER
Onyekuru ile yeniden anlaşan Galatasaray’da, sağ bek Linnes de ikinci yarıda kadroya dahil olacak. Bu iki oyuncunun yanına yapılacak 3 nokta transfer ile takımın yeniden Süper Lig’i forse edeceği görüşü hakim. Sarı kırmızılılar devre arasında sağ bek, sol bek ve forvet arkası almayı planlıyor.

FALCAO VE EMRE DÖNECEK
Galatasaray’da ikinci yarıda takıma en çok katkı sağlaması beklenen isimler Radamel Falcao ile Emre Akbaba.. Sakatlıkları tamamen geçmek üzere olan iki futbolcunun katılımıyla sezonun özellikle final haftalarında hücumdaki bütün sorunların ortadan kalkması bekleniyor.

MAÇ TRAFİĞİ BİTİYOR
Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve milli maçlardan oluşan yoğun trafik nedeniyle çok fazla sakat veren Galatasaray, ikinci yarıda bu handikapı da geride bırakacak. Devler Ligi’nde sadece 1 maçı kalan Terim'in öğrencilerinin Avrupa Ligi’ne devam etmesi de zor görünüyor. Milli maçlar da bittiği için takım bir hayli rahatlayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0