Henry Onyekuru için FFP ayarı!

Ara transfer döneminde Galatasaray'a katılmak için geri sayıma geçen Henry Onyekuru için Galatasaray yönetimi Fransız ekibi Monaco ile her konuda anlaşma sağladı. Ocak ayında Nijeryalı oyuncuyu 1.5 yıllığına kiralayacak olan Galatasaray, finansal şartlarda da FFP'e takılmamak için önemli bir ayarlama yaptı.

Transfer döneminin son günlerinde 15 milyon Euro bonservis bedeliyle Monaco'ya imza atan Henry Onyekuru yeni takımında istediği ortamı bulamadı. Fransız ekibiyle sadece 4 maça çıkan ve bu maçlarda 162 süre alabilen Onyekuru, devam eden sekansta teknik direktör Leonardo Jardim tarafından kadroda düşünülmedi. Menajeri William D'avila ile görüşerek oynamak istediğini belirten ve Monaco'dan ayrılmak isteyen Onyekuru için ilk sırada Galatasaray vardı. Teknik direktör Fatih Terim tarafından ısrarla istenilen Nijeryalı hücum oyuncusu geçtiğimiz günlerde Monaco teknik direktörü Jardim ile de görüşerek transferine izin verilmesini istemişti.

Monaco kulübü 1.5 yıllık kiralama anlaşması için 2 milyon Euro talep ederken Galatasaray yönetimi FFP kapsamında bu soruna da çözüm buldu. Devre arasında Onyekuru'yu ücretsiz olarak kiralayacak olan Galatasaray, gelecek sezon için kiralama ücretini 2 milyon Euro olarak ödeyecek. Yıldız oyuncunun menajeri William D'avila geçtiğimiz günlerde Galatasaray yönetimiyle görüşerek Onyekuru'nun transferini sonuçlandırmıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0