Önder Özen: Terim en az takımı kadar formsuz..

Şampiyonlar Ligi'nde grubunun son maçında Paris Saint-Germain deplasmanında varlık gösteremeyen ve sahadan 5-0'lık ağır mağlubiyetle ayrılan Galatasaray turnuvaya veda ederken, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluş yorumcusu Önder Özen hem maçı hemde bu sezon takımımızın ortaya koyduğu oyunu genel hatlarıyla değerlendirdi. 

Paris maçı bu sezon Galatasaray'ın 6. Şampiyonlar Ligi maçı. Bu 6 maçın hiçbirinde, Brugge maçları da dahil, Galatasaray bir Şampiyonlar Ligi maçı gibi sahaya ama fizik, ama teknik, ama taktik, ama çok büyük bir zihinsel güç ortaya koymuş değildi. Ülkemizin en değerli hocalarının başında gelen Fatih Terim, en az takımı kadar formsuz, en az takımı kadar etkisiz bir görüntü verdi. Her maç öncesinde mücadelenin altını çizdi ama takım hiçbir zaman onun kavramsallaştırdığı şekilde oynayacak bir mücadeleyi ortaya koyamadı.

Brugge, Galatasaray kadar puan topladı, daha fazla değil. Brugge de uçmadı ama oyun olarak rakiplerinden bu kadar fark yemedi Brugge. Oyun olarak bu kadar geride kalmadı, tepkisiz maçları bitirmedi. Üzücü olan bu. Brugge ekonomik olarak Galatasaray'dan çok önde değil, geridedir. Maaş bütçesi olarak da 5'te bir falandır. Bir plan, makul bir oyun planı, sahici bir sahaya yayılım, zaman zaman rakiplerin işini zorlaştırma, Real Madrid'e karşı deplasmanda yakaladı, bir şey yaptı. Üzücü nokta şu. PSG 5 tane atar, herhangi bir Avrupa takımına, favori olan takımlar dahil olmak üzere, Real Madrid'i de dahil olmak üzere, 5'lik yapabilir ama oyunu göremedik. Slavia Prag, Salzburg gibi takımların, ortaya oyun koyduğunu gördük. Bazen taktik olarak üstünlük de sağladılar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0