Şimdi Nerede? | Blake Schilb...

blake schilb galatasaray
Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız'ın 2015-2016 sezonunda Paris-Levallois Basket'ten kadrosuna kattığı Blake Schilb, "Şimdi Neredeler" köşemizin konusu oldu. Yenilmez Armada'da iyi bir performans gösteren ve unutulmaz isimlerden olan Schilb, şu anda kariyerine Fransa'nın Châlons Reims takımında devam ediyor. Fakir LeBron James'i olan Schilb'in kariyerini ve şimdi nerede olduğunu sizler için toparladık. 

23 Aralık 1983'te Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan Blake Schilb, 2003'ten 2007'ye kadar Loyola University Chicago'da geçirdi. Loyola Ramblers tarihinin en skorer dördüncüsü oyuncusu (1879 sayı) olmayı başaran Schilb, 1000 sayı 500 ribaund 400 asist barajını aşan tek isim olarak da üniversite tarihine geçti. Başarılı oyuncu Avrupa kariyerine ise Çekya ekiplerinden CEZ Nymburk ile başladı. 

blake schilb Élan Chalon

FRANSA'DA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ
CEZ Nymburk formasını 2 yıl giyen Schilb, burada gösterdiği başarılı performansın ardından Fransa Ligi ekiplerinden Élan Chalon'a transfer oldu. Fransa'da çok iyi bir performans ortaya koyan ABD'li forvet, 2011-12 Sezonu Fransa Ligi En Değerli Yabancı Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Takımının şampiyon olduğu sezonda final maçında Le Mans karşısında 20 sayı - 10 asist - 5 ribaund ile oynayarak double double yapan Schilb, bu performansıyla final MVP'si ödülünün de sahibi oldu ve takımını şampiyonluğa taşıdı. O sezon Fransa Kupası'nı da kazanan Chalon'da Schilb gösterdiği performans kupada önemli bir pay sahibi olurken yine o sezon FIBA Eurochallenge'de 17,4 sayı 4,7 asist ortalamalarıyla takımının final oynamasında da büyük etkendi. Ertesi sezon Chalon formasıyla ilk kez EuroLeague'de oynama şansı yakalayan Blake Schilb, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Schilb, EuroLeague'de ilk sezonunda 15,5 sayı 4,6 ribaund 4,0 asist ortalamaları tutturdu. ABD'li forvet EuroLeague'de kariyer gecesini yaşadığı Montepaschi Siena maçında rakip potaya  28 sayı bırakırken 5 asist üretmiş ve 7 de ribaund alarak 38 verimlilik puanına imza atmış ve EL'de normal sezonda 9. haftanın MVP'si olmuştu.  

Transfer pazarının gözdesi haline gelen Schilb, Kızılyıldız'a transfer olmuştu. 2013-14 sezonunda Sırbistan temsilcisinin formasını terleten ABD'li isim skora katkı istikrarını burada da sürdürdü ve maç başına 12 sayı 3,5 asist üretti. 1,5 senelik Crvena Zvezda kariyerinin ardından Ocak 2014'te buradan ayrılan Schilb yeniden Fransa'nın yolunu tuttu ve Paris-Levallois Basket ile anlaşmaya vardı. Fransız ekibinde başarılı bir performans ortaya koyan Schilb, ertesi sezon Galatasaray'ın yolunu tutmuştu.

blake schilb galatasaray


EUROCUP KAZANAN TAKIMIN ANA PARÇALARINDANDI
2014-2015 sezonunda EuroLeague'de maddi sorunlar nedeniyle kötü bir sezon geçiren Galatasaray, 2015-2016 sezonuna EuroCup'ta şampiyonluk hedefiyle yola çıkmıştı. Ergin Ataman önderliğindeki Galatasaray kadrosuna önemli isimleri katarken Blake Schilb transferiyle de taraftarı heyecanlandırmıştı. Galatasaray için mutlu sonla biten ve EuroCup şampiyonluğuna ulaşılan sezonda Schilb, 12.1 sayı - 3.7 asist - 4.8 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı. Kardeşinin vefat ettiği gün bu durumu takıma haber vermeyerek Banvit maçında sahaya çıkmıştı. Schilb karakteriyle, yüreğiyle taraftarın sevgisini de kazanmıştı.  Ertesi sezon EuroLeague geri dönen Yenilmez Armada'da takımda bulunan Schilb, EL'de 9.3 sayı - 4.1 asist - 3.9 ribaund ortalamalarına imza atmıştı. Sezonun bitimiyle beraber yeni bir yapılanmaya giden Cimbom'da Schilb ile de yollar ayrılmıştı.

blake schilb real betis


KARİYERİNE FRANSA'DA DEVAM EDİYOR 
Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra İspanya Ligi ekiplerinden Real Betis ile anlaşan Blake Schilb, İspanya'da geçirdiği bir sezonda 10.8 sayı - 2.3 asist - 2.8 ribaund ortalamalarına imza attı. Gösterdiği performansın ardından yıldız oyuncu Fransa'ya geri döndü ve Châlons Reims takımıyla anlaşmaya vardı. Reims'teki ilk sezonunda 13.5 sayı - 4.1 asist - 4.3 ribaund ortalamalarıyla oynadı. 

blake schilb Châlons Reims


Geçen sezon Çek Cumhuriyeti milli takımıyla FIBA Dünya Kupası'nda oynayan Schilb, 7.3 sayı - 2.3 asist - 1.3 ribaund ortalamaları tutturdu. Kariyerini Châlons Reims'te sürdürmekte olan Blake Schilb, sezonun şu ana kadar ki bölümünde 11.9 sayı - 4.2 asist - 4.6 ribaund ortalamalarıyla devam ediyor. Fakir LeBron James'ini özlüyoruz... 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0