Ertuğrul Erdoğan: İlk yarıdaki oyun kimliğimiz olmalı..

Gaziantep Basketbol karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrılan Galatasaray Doğa Sigorta ligde üstüste 5.galibiyetini elde ederken, karşılaşmanın ardından baş antrenör Ertuğrul Erdoğan açıklamalarda bulundu.

İlk devre gerçekten iyi bir basketbol oynadık. Oyuncularıma da söyledim, takım kimliğimizin ilk yarıda gösterdiğimiz oyun olması lazım. Topu iyi paylaşan, savunmada hareketli, enerjik ve yardımlaşan bir takım olmamız gerek. Özellikle şimdi çok zorlu bir süreç başlıyor. Hem EuroCup'ın ikinci turu başlıyor hem de ligin ikinci devresi başlıyor. Arada da Türkiye Kupası var. Bu galibiyet bizim için kupa açısından da kritik oldu, ilk yarıyı ilk dörtte bitirmeyi garantiledik. Kurada da önemli bir avantajımız olacak diye umuyorum. Ama tabii bunların hepsi göreceli. Maçın ikinci yarısında oynadığımız basketbol farkın getirdiği rahatlıktan etkilendi. O tarafı biraz daha toparlamamız lazım. Genel olarak oyuncuların ortaya koyduğu iyi niyetten, enerjiden çok memnunum. İnşallah sağlıklı kalarak yola devam ederiz. Ufak tefek sakatlıklar bizi gerçekten etkiliyor. Şu an en önemli hedefimiz EuroCup'ın önümüzdeki haftaki başlayacak ikinci turunda ve ligin ikinci yarısında iyi sonuçlar almak. Şu an bir şey yapmış değiliz, bu sezon için daha önümüzde beş ay var. Maç maç, hafta hafta, hem zihnen hem bedenen sağlıklı kalarak bu sezonu daha iyi tamamlamak istiyoruz. Yiğit'in geçirdiği sakatlıkla ilgili durumu şu an detaylı olarak bilmiyorum. Doktorlar darbeye bağlı bir durum olduğunu söylüyor ama tekrar bakacaklar. Sağlıklı kalmak derken zaten böyle durumları kastediyorum. Zaten Lazeric Jones kısa rotasyonumuzdan sakat durumda bir isim, Yiğit'in de sakatlanma ihtimali bizi kritik bir maç öncesi sıkıntıya sokabilir. Umuyorum sağlıklıdır, ciddi bir sakatlığı yoktur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0