Süper Lig | Zoru kolaya çevirmek..

Süper Lig'de sezonun 19.haftasında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, zorlu mücadeleden 3-0'lık skorla galip ayrılarak zirve takibini sürdürdü. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Radamel Falcao, Emre Akbaba ve Adem Büyük'ten gelirken, takımımız bu skorla puanını 33'e yükseltti. 

Yukatel Denizlispor karşısında geçen hafta sahaya sürdüğü ilk 11'de birisi zorunluluk, diğeri tercihten dolayı iki değişiklik yapan teknik direktör Fatih Terim zorlu deplasmanda maça Fernando Muslera - Mariano, Ryan Donk, Ahmet Çalık, Marcelo Saracchi - Mario Lemina, Jean Michael Seri, Emre Akbaba, Ömer Bayram, Sofiane Feghouli ve Radamel Falcao onbiriyle başladı. Maçın başlama vuruşuyla birlikte ev sahibi ekip neredeyse tamamen ceza sahasına gömülürken, topun sahibi Galatasaray oldu. Klasik bir Aykut Kocaman takımı izlediğimiz ilk 10 dakikalık bölümde yeşil-beyazlı takım kontra kovalayarak Galatasaray kalesinde pozisyon aradı. Bu bölümün ardından 12. dakikada Sofiane Feghouli'nin ceza sahası dışından sert şutu Serkan Kırıntılı'nın üzerine gitti. Dakikalar 15'i gösterdiğinde savunma arkasına koşu yapan Radamel Falcao'ya uzun bir pas atan Emre Akbaba rakip savunmaya takılırken, bir dakika sonra Ömer Bayram'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere tokatladı. Kullanılan kornerde Radamel Falcao'nun kafa vuruşunda top yine kaleci Serkan'ın üzerine gitti. Bu baskının ardından Galatasaray aradığı golü 26.dakikada Radamel Falcao ile buldu. Ömer Bayram'ın soldan bindirdiği pozisyonda ceza sahasına çıkarttığı pasında Kolombiyalı yıldız oyuncu topu kontrol edip, önünü açtı ve sert şutunda top ağlarla buluştu! Golün ardından iki takım adına da oyun genelinde pek değişen bir şey olmadı ve ev sahibi ekip topun gerisine çekilip, hızlı hücumlarla Galatasaray kalesine gelme mantalitesini devam ettirdi. Ev sahibi ekip ön alanda Thuram ile ceza sahası çevresine atılan toplarda pozisyon ararken Ryan Donk ve Ahmet Çalık ikilisi rakiplerine bu anlamda şans vermedi. Oyunun 10 dakikalık bölümü bu şekilde geçilirken, 39. dakikada Emre Akbaba sahneye çıktı ve farkı 2'e çıkarttı. Sol kanattan bindiren Marcelo Saracchi ceza sahasına doğru yerden pasında Emre'yi topla buluşturdu ve Akbaba önüne düzeltip sert şutunda direk dibinden fileleri havalandırdı. Bu golün ardından iki takım adına maçta başka bir pozisyon olmayınca devre de bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı öncesinde iki takım adına herhangi bir değişiklik olmazken, ikinci devrenin ilk bölümleri sakatlıklarla dikkat çekti. Mücadelenin 55. dakikasında Lemina sol tarafa uzun oynadı, Saracchi koşusunu yaptı ve içeriye çevirdi. Falcao'dan önce savunma kademeye girdi ve topu uzaklaştırdı. Bu pozisyonun ardından arka adalesini tutan Kolombiyalı oyuncu kenara gelirken; yerini Adem Büyük'e bıraktı. Bu pozisyondan 10 dakika sonra Mariano'nun sağ kanattan uzun topuna hareketlenen Saracchi ceza sahasına girer girmez kaleye şutunu vurdu ancak üstten az farkla dışarıya gitti. Uruguaylı oyuncu tıpkı takım arkadaşı Radamel Falcao gibi arka adalesinde yaşadığı problem sonrasında kendisini yere bıraktı ve kenara gelirken, yerini de Şener Özbayraklı'ya bıraktı. Sakatlıkların dikkat çektiği dakikaların ardından Galatasaray karşılaşmada farkı arttıracağı golü 78. dakikada Adem Büyük'le buldu. Konyaspor savunmasında yaşanılan bir anlık hata sonrasında Emre Akbaba takip ettiği pozisyonda topu önce Seri'ye aktardı, ardından boşa çıkan Adem Büyük takım arkadaşı Mariano'ya oynadı. Brezilyalı oyuncu sağ taraftan girdiği ceza sahasında yerden içeriye doğru sert bir pas attı ve Adem gelişine tekte vuruşu sonrasında fileler havalandı. Maçta bu dakikadan sonra iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koyarken, 87. dakikada Konyaspor adına Shengelia ceza sahası dışından nefis şutuyla kalemizi yoklarken Fernando Muslera aynı güzellikle kurtardı ve Konyaspor tribünlerinden de alkış aldı. Karşılaşmanın normal süresinde son dakikaya girilirken Galatasaray'da genç oyuncu Emin Bayram oyuna dahil olurken, Emre Akbaba kenara gelen isim oldu. 2003 doğumlu stoper böylelikle ilk kez Süper Lig'de bir maçta forma giyerken, Galatasaray altyapısı yeni bir ismi sahneye sunmanın haklı gururu içerisindeydi. Dördüncü hakem mücadelenin sonuna 4 dakika daha ilave edileceğini belirten tabelayı göstermesinin ardından, son düdüğe kadar maçta ciddi bir pozisyon olmayınca Galatasaray zorlu geçmesi beklenen deplasmandan 3 puanı 3 golle almasını bildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0