Süper Lig | Kadıköy'ün fethi!

Süper Lig'de altıda altı yaparak yoluna emin adımlarla ilerleyen Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve oyunu tabir-i caizse domine eden Terim'in öğrencileri 20 yıl aranın ardından Kadıköy'de sahadan 3 puanla ayrıldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Ryan Donk, Radamel Falcao ve Henry Onyekuru'dan gelirken; ev sahibi ekibin tek sayısını Max Kruse kaydetti. 

Kadıköy'deki zorlu mücadeleye Fernando Muslera - Mariano, Marcao, Ryan Donk, Marcelo Saracchi - Jean Michael Seri, Younes Belhanda, Ömer Bayram - Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Radamel Falcao onbiriyle başlayan Galatasaray bu sezonun belkide en iyi futbolunu sergiledi. Maçın ilk dakikasından itibaren oyun planını kusursuz uygulayan ve rakip takımın zaaflarını en iyi şekilde değerlendiren Terim'in öğrencileri maçın başından itibaren rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. İlk dakika dolmadan Seri'nin savunma arkasına gönderdiği uzun topa yetişen Onyekuru, sağ çaprazdan rakip ceza sahasına girdi. Nieryalının vuruşu kaleci Altay'ın kucağında kaldı. Bu pozisyondan sonra dakikalar 5'i gösterdiğinde Belhanda'nın defans arkasına attığı muhteşem pasla hızını kullanarak kaleci ile karşı karşıya kalan Onyekuru'nun vuruşu, direğin solundan auta çıktı. Maçtaki ilk net gol fırsatından yararlanamayan Galatasaray, bir sonraki pozisyonda (7.dakikada) gole yaklaştı. Organize paslaşmaların ardından sağ taraftan ceza sahasına arka direğe doğru Mariano'nun içeriye sert ortasında Radamel Falcao'nun kafa vuruşu auta çıktı. Rakip kalede bulduğu üstüste ataklara rağmen aradığı golü bulamayan takımız, 18.dakikada rakibinin yarım pozisyonunda penaltı elde etmesi sonucunda karşılaşmada geriye düştü. Marcao'nun müdahalesi sonrasında Vedat Muriqi yerde kalırken, tartışmalı pozisyonun ardından kullanılan penaltı vuruşunda Max Kruse topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından oyunun kontrolünü tamamen eline alan Galatasaray, maçın 35.dakikasında Henry Onyekuru ile beraberliğe çok yaklaştı ancak Nijeryalının ceza sahasındaki sert şutu kale çizgisi üzerindeki Ozan Tufan'ın arka baldırına çarparak kornere gitti. Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Galatasaray maçın başından beri tek kale oynadığı oyunda aradığı golü buldu ve Kadıköy'de eşitlik sağlandı. Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunda Ryan Donk altı pas üzerinde kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu! Golün ardından iki takım adına başka bir pozisyon olmadı ve ilk 45 dakika 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. 

İki takımda mücadelenin ikinci devresi öncesinde herhangi bir değişiklik yapmazken; Galatasaray oyunun kontrolünü elinde tutmayı sürdürdü. Özellikle savunma arkası koşularla Henry Onyekuru'yla rakip ceza sahasında tehlike yaratmayı başaran takımımız, orta alanda Jean Michael Seri'nin kusursuza yakın performansıyla da oyunu yönlendiren taraf oldu. Karşılaşmanın 75.dakikasında Ömer Bayram'ın ortasında savunmadan seken topa Onyekuru sert vurdu ancak top üstten dışarıya gitti. Bu pozisyonun ardından yine savunma arkasına atılan topa hareketlenen Nijeryalı oyuncu, Jailson'un ceza sahasındaki hareketi sonrasında Galatasaray'a penaltı kazandırdı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Radamel Falcao derbide dakikalar 80'i gösterdiğinde skoru 2-1'e getirdi ve Kadıköy'de bu golden sonra tabir-i caizse ortalık ölüm sessizliğine gömüldü. Golün ardından kenara gelen Younes Belhanda, rakip takım oyuncusu Deniz Türüç ile yaşadığı gerginliğin ardından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalırken; rakip takımdan da Deniz Türüç direkt kırmızı kartla diskalifiye edildi. Yaşanan gerginlik sonrasında oyun kaldığı yerden devam ederken, 88. dakikada Mehmet Ekici'nin uzaklardan vurduğu serbest vuruşta Fernando Muslera direk dibinde harika bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi. Maçın sonuna en az 10 dakika ilave edilirken, normal sürenin sona erdiği dakikalarda Seri'nin nefis ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Henry Onyekuru topu bir kez daha kaleci Altay'ın üzerine vururken, maçta 3 kez rakibini geçemeyen Nijeryalı maçta son sözü söyleyen isim olacaktı. Dakikalar 97'i gösterdiğinde Ryan Donk'un uzun topunda savunmayı arkasına alan Henry Onyekuru bu sefer bir önceki pozisyonda yaptığının tersine giderek topu sağına çekti ve kaleci Altay'ı da çalımladıktan sonra Kadıköy'de skoru 3-1'e getirerek kutlamaları başlattı. Kalan dakikalarda başka herhangi bir pozisyon olmadı ve 20 yıl aradan sonra Galatasaray ezeli rakibini deplasmanda tabir-i caizse eze eze mağlup etti! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0