Ara sonrası 4 imza birden!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Türkiye'de liglere geçici bir süreliğine ara verilirken Galatasaray yönetimi tarafından oyuncularla bir süredir gerçekleştirilen sözleşme yenileme görüşmelerine mecburi ara verilmiş oldu. Bu sezon gösterdikleri performansla teknik direktör Fatih Terim'den takdir alan dört isimle koronavirüs salgını sonrasında yeni sözleşme imzalanmaya karar verildi.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; koronavirüs salgını nedeniyle liglere ara verilirken, kulüplerdeki yetkililer idari işlerini uzaktan da olsa yürütmeye devam ediyor. Galatasaray'da bu sezon gösterdikleri performans ile teknik heyetten takdir alan Ryan Donk, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük'le yeni sözleşme imzalanması kararlaştırılırken, salgın nedeniyle görüşmelere bir süre ara verildi. Test sonuçları pozitif çıkan ve bir süredir gözlem altında tutulan teknik direktör Fatih Terim'in daha önce yönetime bu dört ismi vererek sözleşmelerinin uzatılmasını istediği öğrenildi. 

Oyuncularının yaşlarını dikkate alarak dengeli bir kontrat yapılmasını isteyen Terim'in böylelikle yeni sezon için kadro içerisindeki yapılanmasını gerçekleştirmesi bekleniyor. 33 yaşındaki Ryan Donk'un sözleşmesi sezon sonunda sona ererken, Emre Akbaba (27) - Ömer Bayram (28) ve Adem Büyük (32)'ün sözleşmeleri de gelecek sezon sona eriyordu. 

MAAŞ TÜRK LİRASIYLA OLACAK
Yıllık 1 milyon 850 bin Euro garanti ücret karşılığında oynayan ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Ryan Donk'un maaşı düşürülecek ve teklif yine performansa dayalı olmak üzere 1+1 yıllık olacak. Sakatlıktan dönen ve gösterdiği performansla dikkat çeken Emre Akbaba’nın ise yıllık 1 milyon 750 bin Euro olan ücreti ciddi oranda geriye çekilerek Türk Lirası’na çevrilecek. Sezon başında bedelsiz olarak transfer edilen ve gösterdiği performansla alkış alan Adem Büyük'ün ise bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Tecrübeli forvet oyuncusunun gelecek sezon 4 milyon TL olması gereken maaşında da indirim yapılacak ve süresi 1+1 yıl daha uzatılacak. 1 yıl sözleşmesi kalan bir diğer isim Ömer Bayram’ın yıllık 400 bin Euro olan maaşı da Türk Lirası’na çevrilecek ve yeni sözleşmesi 3 yıllık olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0