Başarının temeli iç huzur!

Süper Lig'de üstüste 8 maç kazanarak Sivas'tan beraberlikle ayrılan ve 9 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Galatasaray, ligin ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla şampiyonluğun en büyük adayları arasında yer alıyor. Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki Aslan'da ikinci yarı performansı dikkat çekerken, deneyimli teknik adamın ara transfer döneminde takımdaki dokunuşları da dikkat çekiyor. Terim'in yeniden bir aile ortamı kurduğu görülürken, sorun yaratan isimlerle vedalaşması da gözden kaçmadı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig'de zirvenin 10 puan gerisinden gelerek ortak olan ve şampiyonluk havasına iyice giren Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim bu başarısını Florya'da sağladığı iç huzura borçlu durumda.. Ara transfer döneminde geniş kapsamlı bir operasyon yapan İmparator, her ne kadar sadece 3 oyuncuyu takıma monte etse de; özellikle yollarını ayırdığı isimlerin ilk yarıda disiplin konusunda sorun yaşaması dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ligde 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgiyle 1.96 puan ortalaması yakaladı.

FORMA ADALETİ
Disiplinsiz tavırları nedeniyle kadro dışı bırakılan Steven Nzonzi tüm sürece rağmen affedilmedi ve takıma "Herkesin forma şansı eşit'' mesajı verildi. Taraftarla sorun yaşayan Younes Belhanda yedek kulübesine hapsolurken, formsuz durumdaki Seri uyarıldı. Sakatlıktan dönen Emre Akbaba gösterdiği performans sonrasında kadroya girerken, oyuncular arasındaki rekabet iyice kızıştı.

DİSİPLİNSİZLİK AFFEDİLMEDİ
Özel hayatına dikkat etmeyen ve Ryan Donk ile Mario Lemina'yı da yoldan çıkaran Ryan Babel, ilk fırsatta gönderildi. Hollandalı tecrübeli oyuncunun saha içerisindeki boşluğunu Monaco'dan kiralanan Henry Onyekuru fazlasıyla doldurdu. Babel gibi bireysel oynadığı için eleştiren Emre Mor'un bileti de idmanda Falcao ile tartıştıktan sonra kesildi. Böylece sorunlu bir oyuncu ile de yollar ayrıldı.

DIAGNE YERİNE UYUM
Florin Andone'nin sakatlığına rağmen takım içindeki uyumu bozmaması adına sorunlu golcü Mbaye Diagne'nin geri dönüşüne izin verilmedi ve kadroda üçüncü forvet olarak yer alan Adem Büyük kazanıldı. Sofiane Feghouli ise sezonun ilk yarısında soğuk davrandığı Radamel Falcao ile arasını ikinci yarı hazırlık kampında düzeltti. Sivas'ta birbirlerine gol pası veren ikiliden Feghouli skor 2-1 iken kaleye vuracağı bir pozisyonda Falcao'ya gol attırmak istedi.

SONUÇLAR ARKADAŞLIĞI GÜÇLENDİRDİ
Üst üste alınan galibiyetlerle takım içindeki arkadaşlık üst seviyeye çıktı. Muslera vatandaşı Saracchi'ye sahip çıktı, Donk başta Onyekuru olmak üzere birçok isme ağabeylik yapıyor, orta sahada birlikte oynayan Lemina ve Seri saha dışında da birbirilerinden ayrılmıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0