Fernando Muslera şampiyonluk modunu açtı!

Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek haftalara girilirken Galatasaray zirveye ortak oldu. Terim'in öğrencileri her ne kadar hafta sonu Sivas deplasmanından beraberlikle ayrılsa da ortaya konulan oyun gelecek adına umut verici oldu. Sivas'ta göze çarpan bir başka detay ise, bu sezon kariyerinin en iyi sezonlarından birisini geçiren Fernando Muslera oldu. 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Fernando Muslera bir kez daha şampiyonluk modunu açtı! Bu sezon taraflı - tarafsız herkesin takdirini kazanan ve Galatasaray'ın en iyi ismi olan Uruguaylı file bekçisi takımını şampiyonluk yarışında ayakta tutmaya devam ediyor. Sivasspor karşısında birbirinden kritik kurtarışlara imza atan Muslera, kişisel kariyerinin yanı sıra Galatasaray ve Süper Lig tarihine de adını altın harflerle yazdırmanın peşinde.. 

Galatasaray'da sezon boyunca Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, oldukça başarılı bir performans gösterirken ligin en az gol yiyen kalecisi konumunda bulunuyor. Muslera bu sezon 24 lig maçına çıktı ve 19 gol yerken bu karşılaşmaların 11 tanesini gol yemeden tamamladı. Adeta kalesinde geçilmez bir duvar oluşturan Nando, bu sezonda ipi göğüslerse aynı zamanda lig tarihine geçmiş olacak. Galatasaray bu sezon şampiyon olursa Muslera ligde en çok şampiyonluk gören kaleci Şenol Güneş'i yakalayacak. 

GÜNEŞ DAHA ÖNCE 6 KEZ MUTLU SONA ULAŞTI
Şenol Güneş futbolculuk döneminde Trabzonspor forması giydiği yıllarda toplamda 6 kez 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1983-84 sezonlarında lig şampiyonluğu yaşadı ve bu alanda lig tarihinde en başarılı kaleci oldu. Şenol Güneş'in ardından Fernando Muslera dışında Volkan Demirel, Rüştü Reçber ve Hayrettin Demirbaş yine 5'er kez şampiyonluk yaşadı ve bu alanda sıralanan isimlerden biri oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0